luni, 24 ianuarie 2011

"Decalogul unei slabiri sanatoase si eficiente"

   "Pentru a avea rezultate vizibile atunci cand iti propui sa slabesti, dar si pentru a slabi sanatos, fara sa iti pui organismul in pericol, trebuie sa tii cont de urmatoarele 10 reguli, un adevarat decalog in materie de slabit.

1. Nu te infometa

   Decizia de a slabi brusc prin infometare reprezinta cea mai mare greseala pe care o poti face, greseala care te va costa ulterior atat sanatatea, cat si silueta. Lasat fara minimul de hrana, organismul secreta o cantitate mare de insulina, care duce tocmai la acumularea de grasime. Chiar daca pe termen scurt, corpul pierde kilograme, in timp, el va depune si mai multa greutate, incercand sa faca rezerze pentru o posibila noua etapa de infometare.

2. Consuma carbohidrati in prima parte a zilei

   Multe persoane sar peste micul dejun din varii motive, in special din cauza lipsei de timp. Trebuie insa ca inceputul zilei sa fie deschis cu alimente care contin carbohidrati, pentru un plus de energie care va fi consumat pe tot parcursul zilei.

3. Fa exercitii fizice

   Nici o dieta nu va avea rezultate rapide si eficiente pe termen lung daca nu adopti si sportul in planul tau de a slabi. Chiar daca iti este greu sa faci efort, ia-o treptat. Pe parcurs nu vei mai simti aceeasi oboseala, iar corpul tau va slabi armonios.

4. Nu da la o parte grasimile sanatoase

   Termenul de "grasime" este asociat automat cu o greutate nedorita. Exista insa si grasimi sanatoase, care sunt binevenite in organism. Acestea se gasesc in carnea de peste, in nuci, uleiul din floarea soarelui si in uleiul de masline. In plus, multe vitamine de care are nevoie organismul tau pentru a functiona corect sunt liposolubile, avand nevoie de grasimi pentru a fi asimilate.

5. Nu consuma fainoase realizate industrial

   Fainoasele preparate industrial contin zahar rafinat, care, odata absorbit de organism, duce la o secretie excesiva de insulina. In schimb, pot fi consumate fara probleme cerealele integrale, painea neagra, fulgii de cereale integrali, pastele facute din faina integrala, deoarece sunt sanatoase si nu afecteaza regimul de slabire.

6. Nu reduce drastic cantitatea de calorii

   Atunci cand organismul detecteaza o schimbare brusca, lipsindu-i substantele cu care era obisnuit, el ia masuri si face rezerve pentru conditiile vitrege la care este supus. Astfel, se obtine efectul invers: organismul slabeste mai greu, iar lupta este una fara logica: tu vrei sa elimini un surplus pe care organismul il protejeaza cu indarjire. Incearca sa consumi cam 2/3 din cantitatea de hrana cu care erai obisnuita, iar reducerea cantitatii de mancare trebuie sa se faca treptat si sa nu depaseasca un anumit prag minim.

7. Mai putini carbohidrati si mai multe proteine

   Carbohidratii au un rol important in organism, reprezentand principala sursa de energie a organismului. De aceea, reducerea cantitatii de carbohidrati trebuie facuta cu atentie. Nici unul dintre elemente nu trebuie eliminat, consumat in exces sau, dimpotriva, folosit in cantitate infima. Proportia sanatoasa este urmatoarea: 33% carbohidrati, 33% proteine si 33% grasimi, zilnic.

8. Nu consuma carbohidrati plus grasimi

   Aceasta combinatie face ravagii in organism, fiind si cea mai prezenta in meniul nostru zilnic: sandvisuri cu mezeluri sau branzeturi, produse de patiserie, pizza de diverse tipuri, paste cu branza sau carne, cartofi prajiti, carne cu orez sau cartofi - toate acestea aduc kilograme in plus.

Fainoasele (integrale) trebuie combinate doar cu legume sau lactate degresate.

Carnea poate fi combinata cu legume, insa nu si cu cartofi, porumb, fasole, mazare sau cartofi.

9. Stabileste-ti o anumita portie de mancare si respect-o

   Incearca sa mananci atat timp cat iti este foame. Nu te forta sa termini tot din farfurie, ci opreste-te atunci cand simti ca te-ai saturat. Iar senzatia de satietate nu trebuie sa insemne un stomac gata sa explodeze. Invata sa te opresti inainte de a face un exces.

10. Fa exercitii cu greutati

   O masa musculara cat de cat dezvoltata intensifica arderile metabolice. Un corp cu muschi consuma mai multa energie, este mai suplu si mai sanatos decat unul obisnuit sau vlaguit in urma unor diete nepotrivite."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu