miercuri, 23 mai 2012

6 Sfaturi pentru mamici - Cum sa va mentineti frumoase

   "Din momentul in care apare copilul in viata ei, mama il pune pe acesta pe primul plan. Asa e normal. Dar, in acelasi timp, ea nu trebuie sa uite ca poate fi ajutata in cresterea si educarea copilului de tatal acestuia, de bunici, de prietene, mai tarziu de educatori si profesori. Asa isi va face timp si pentru propriile prioritati si activitati. Anii trec, copilul se face mare si deodata, privindu-se in oglinda, mama observa ce repede “a imbatranit”, ce multe riduri i-au aparut.

   Ca sa nu ajungeti in situatia in care nu mai puteti gasi remedii anti-imbatranire, mai bine luati masuri din timp. Puteti sa va ocupati si de copil, si de propria persoana. Iata 6 sfaturi utile care va ajuta sa va mentineti mereu tanara si frumoasa.

1. PIELE INTINERITA

   Cu timpul, pielea isi pierde elasticitatea naturala, aparand ridurile. Cu toate acestea, pe langa o alimentatie sanatoasa si evitarea supraexpunerii la soare, exista multe lucruri pe care le puteti face pentru a va mentine pielea neteda.

In primul rand, beti suficienta apa. Apa mentine pielea hidratata si ajuta la eliminarea toxinelor.

   In al doilea rand, curatati bine pielea. Curatati-va fata de doua ori pe zi cu un produs adecvat tipului de piele. Unele produse de curatat contin ingrediente pentru exfoliere. Apoi, folositi o crema hidratanta sau ulei de fata pentru a preveni aparitia ridurilor. Alegeti produsele care contin cele mai naturale, de preferat organice, ingrediente.

   In al treilea rand, zambiti! Zambetul sterge anii de pe fata. Continuati sa zambiti si incercati sa nu va stresati prea mult sau sa deveniti anxioasa, pentru a evita incruntarile.

2. PAR FRUMOS

   Odata cu inaintarea in varsta, nivelurile scazute de estrogen va afecteaza calitatea parului, dar parul fara viata nu este neaparat inevitabil. Incercati urmatoarele sfaturi pentru a mentine stralucirea parului.

- Folositi produse de calitate

   In “Cartea sanatatii femeii” de Marilyn Glenville, aparuta la Editura ALL, se mentioneaza ca sampoanele care contin sulfat de sodium laurel pot usca parul. Folositi-le pe cele care contin uleiuri esentiale, plante si uleiuri vegetale. Uleiurile esentiale, precum cele de rozmarin si ylang-ylang, stimuleaza cresterea parului; lavanda si arborele de ceai ajuta in combaterea matretii, iar uleiurile vegetale, precum cele din boabe de soia, sofranel si porumb, previn despicarea parului.

- Masati scalpul

Masajul capului hraneste radacinile parului si stimuleaza cresterea.

- Folositi multivitamine

Luati un supliment de multivitamine si minerale care sa contina vitaminele E,C,B si biotina, pentru a imbunatati starea parului.

3. OCHI STRALUCITORI

   O deficienta nutritionala poate cauza probleme oculare legate de varsta. Ochii stralucitori sunt semn al tineretii.

   Luati antioxidanti. Acestia pot reduce riscul de cataracta si degenerescenta maculara (in care celulele din zona centrala a retinei mor). Vitamina A poate ajuta impotriva orbirii, iar luteina, vitamina C si zincul pot ajuta la ameliorarea glaucomului. Bioflavonoidele si seleniul sunt, de asemenea, importanti antioxidanti pentru sanatatea ochilor. Iata mai jos unde puteti gasi aceste nutrimente:
Vitamina A: portocale, fructe si legume de culoare galbena (morcovi, cartofi dulci, dovleci) si peste
Vitamina C: ardei grasi dulci, varza create, capsune, broccoli, portocale si pepene galben;
Vitamina E: seminte de floarea soarelui, migdale si alunele de padure
Seleniu: cereale integrale, oua, usturoi si alge de mare
Bioflavonoide: cirese, struguri si prune
Luteina: legume verzi, de exemplu, varza create si spanac

4. SPUNETI NU FUMATULUI!

   Nu numai ca fumatul va distruge fertilitatea, va slabeste imunitatea si va mareste riscul de cancer si boli cardiace, dar va face si pielea mai uscata si dintii mai galbeni. Contorsionarile faciale necesare pufairii unei tigari va lasa cu riduri inestetice la nivelul nasului, gurii si ochilor. De fapt, fumatul este una dintre cele mai rapide cai de accelerare a procesului de imbatranire. Daca doriti sa va mentineti aspectul tanar, trebuie sa renuntati la fumat.

5. BUCURATI-VA CU MODERATIE DE SOARE

   Expunerea la soare pentru perioade mai mari de timp sau petrecerea indelungata sub aparatele de bronzare artificiala va pot da impresia de bronz, dar dermatologii il numesc “fotoimbatranire”, pentru ca expunerea la razele ultraviolete poate cauza riduri, pete si chiar cataracta. Prin supraexpunere, pielea se va intari si va deveni aspra.

   Studiile arata ca aveti nevoie zilnic de cel putin 30 de minute de lumina naturala pentru a nu aparea deficienta de vitamina D. Ca totul in viata, expuneti cu moderatie pielea la soare.

6. AUTOINGRIJIRE

   In afara de o dieta sanatoasa, probabil nimic nu are atatea beneficii pentru antiimbatranire decat exercitiile fizice moderate. Nu exagerati, deoarece antrenamentele epuizante si facute mult timp pot avea un efect opus.

   “Moderat” inseamna cam 30 de minute de exercitii aerobice, de cinci ori pe saptamana. In plus, exercitiile precum mersul sprinten, joggingul sau dansul pot ajuta la mentinerea oaselor puternice si pot preveni osteoporoza."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu