miercuri, 6 octombrie 2010

"5 vitamine pentru un ten sanatos"

"Vitaminele au un rol deosebit de important pentru sanatatea organismului nostru. Intalnite in fructe, legume, masti sau creme hidratante de ingrijire, confera tenului stralucire, protejand pielea impotriva factorilor nocivi. Asadar, iata cele mai importante vitamine, responsabile cu sanatatea tenului:

Vitamina A
Cunoscuta si sub numele de retinol, este esentiala pentru un ten ferm si sanatos. Mentine elasticitatea pielii intarindu-i tesutul exterior si se intalneste in alimente precum: morcovii, lapte, unt, salata verde, rosii, portocale, peste si oua. Este un antioxidant puternic, care stimuleaza sinteza colagenului si ajuta la incetinirea presului de imbatranire. De aceea o crema de fata hidratanta bogata in vitamina A este indicata pentru prevenirea ridurilor. Vitamina A este foarte importanta si pentru sanatatea parului si a ochilor. Ajuta in procesul de crestere si combate acneea.

Complexul de vitamine B
Pentru rezultate optime, vitaminele B se utilizeaza in general impreuna. Complexul de vitamine B este alcatuit din: Vitaminele B1, B2, B3, B6 si B12. Separat, fiecare are propriul sau rol in combaterea anumitor afectiuni, insa impreuna actioneza mult mai puternic aducand un aport valoros de sanatate metabolismului celular.

Vitaminele B1 si B3 imbunatesc circulatia sangvina si sunt intalnite in semintele de floarea soarelui, salata verde, ciuperci, ton, mazare verde. Antioxidanti puternici, mentin pielea sanatoasa si stralucitoare.
Vitamina B6 combate acneea prin reducerea excesului de sebum al pielii si impiedica formarea punctelor negre.

Vitamina C
Se numara printre cele mai importante vitamine, deoarece ajuta la formarea colagenului, responsabil pentru elasticitatea si rezistenta pielii. De asemenea este un important ingredient antirid care protejeaza tenul impotriva imbatranirii, oferindu-istralucire. In plus, atenueaza petele maronii ale tenului si accelereaza vindecarea ranilor, fiind un bun cicatrizant. Vitamina C este intalnita in citrice, fructe exotice, varza, patrunjel, spanac.

Vitamina E
Este numita si vitamina “anti-imbatranire”, deoarece este cel mai puternic antioxidant. In plus este ideala pentru uzul extern deoarece favorizeaza si alte afectiuni ale pielii: ajuta la vindecarea arsurilor sau a zgarieturlor. Datorita proprietatilor sale, vitamina E contribuie la catifelarea tenului, conferindu-i un aspect proaspat, revigorant. Impreuna cu vitamina C lupta cosiderabil impotriva aparitiei ridurilor. Vitamina E se gaseste in uleiuri vegetale, oua, ficat, paine neagra.

Vitamina K
Reduce vizibil cearcanele, vanataile si cicatricele. Combinata cu vitamina A ofera rezultate uimitoare in cazul acestor afectiunii. Pentru combaterea ridurilor, este recomandata uitlizarea vitaminei K impreuna cu vitaminele A, C sau E. alimentele care contin vitamina K sunt: margarina,patrunjel, spanac, lapte, oua, unt sau morcovi."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu