joi, 6 februarie 2014

Cum sa gatesti legumele fara sa pierzi vitaminele




   Stim ca auziti acest sfat in fiecare zi, dar il repetam si noi. E foarte important sa mancati legume in fiecare zi! Consumul de legume este recomandat pentru imbunatatirea sanatatii organismului, insa nu multa lume stie ca aceste alimente trebuiesc pregatite intr-un anumit fel pentru a-si pastra substantele nutritive. Asadar, am decis ca astazi sa va prezentam cinci sfaturi utile pentru a gati legumele fara ca acestea sa-si piarda vitaminele.

   Gateste broccoli la abur si soteaza morcovii. Atunci cand tai aceste legume, iar apoi le gatesti folosind o sursa de caldura, ele elibereaza antioxidanti puternici, care ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de cancer.

   Adauga ulei de masline in salata! Chiar daca uleiul contine multe calorii, acesta este foarte benefic pentru sanatate. El ajuta organismul sa absoarba mai rapid atat nutrientii din legume, cat si pe cei din verdeturile proaspete.

   Dupa ce ai tocat usturoiul, lasa-l sa se “odihneasca” timp de 15 minute inainte de a-l gati. Studiile recente au demonstrat ca la contactul miezului de usturoi cu aerul, se produce o reactie prin care sunt eliberate substante cu proprietati de prevenire a cancerului.

   Fierbe cartofii cu tot cu coaja. Astfel, te vei asigura ca vei pastra un procent mare de vitamina C in cartofi. Dupa ce acestia s-au fiert, poti curata coaja cu mana. Si mai stim un truc. Dupa ce ai fiert cartofii, ii poti pune intr-un bol cu gheata timp de 10-20 de secunde pentru a se curata si mai rapid.

   Taie legumele in bucati mare sau gateste-le intregi. Cu cat le vei taia in bucati mai mari atunci cand le sotezi, fierbi sau gatesti la cuptor, cu atat legumele isi vor pastra un procentaj mai mare din nutrientii de care corpul tau are atata nevoie.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu