miercuri, 6 octombrie 2010

"Cauze si remedii pentru lipsa libidoului"

"Daca esti o femeie care se confrunta cu o dorinta sexuala scazuta, trebuie sa cunosti factorii care ar putea-o produce si cum sa o remediezi. Nu exista o tableta sau o bautura speciala pentru a spori dorinta sexuala la femei, dar exista abordari din mai multe perspective ale tratamentelor.

Schimbari ale stilului de viata pentru cresterea libidoului

1) Practica sport regulat
Exercitiile de aerobic regulate si antrenamentul de forta cresc vitalitatea, imbunatatesc aspectul corpului, iti ridica moralul si maresc libidoul.

2) Redu stresul
Poti creste dorinta sexuala prin gasirea unei modalitati de a face fata stresului de la birou, celui financiar si/sau familial.

3) Zambeste des
O stare de multumire personala si fericire este importanta pentru interesul sexual. Prin urmare, gaseste metode pentru a aduce un plus de fericire in viata ta.

4) Intareste-ti muschii pelvieni
Exercitiile pentru zona pelviana (exercitiile Kegel) sporesc vigoarea muschilor implicati in senzatiile de placere sexuala si maresc libidoul. Pentru a executa aceste exercitii, contracta muschii pelvieni ca si cum ai vrea sa opresti o scurgere de urina. Stai asa cat numeri pana la cinci, relaxeaza-te si repeta. Fa aceste exercitii de mai multe ori pe zi.

Schimbari in relatie pentru cresterea libidoului

1) Invata din certuri!
Conflictele si contradictiile sunt ceva normal in orice relatie. Cuplurile care invata sa lupte corect si sa comunice intr-un mod deschis si sincer, reusesc sa mentina, de obicei, o legatura emotionala puternica, care poate duce la imbunatatirea relatiilor sexuale.

2) Vorbeste deschis cu partenerul despre sex
Conversatiile despre sex sunt, de asemenea, importante. Dialogul asupra lucrurilor care iti plac si care te deranjeaza sunt un pas spre intimitate.

Remedii medicale pentru cresterea libidoului

1. Terapia cu estrogen
Terapia constanta cu estrogen printr-o pilula, plasture sau gel poate avea un efect pozitiv asupra activitatii creierului si factorilor starii de spirit care afecteaza comportamentul sexual.
Terapia locala cu estrogen, sub forma de crema vaginala, de supozitor sau inel pe care-l introduci in vagin, poate mari circulatia sanguina spre vagin si ajuta la cresterea dorintei. In unele cazuri, doctorul tau iti poate prescrie o combinatie de estrogen si progesteron.

2. Terapia cu testosteron
Hormonii masculini, precum testosteronul, joaca un rol important in activitatea sexuala a femeii. Cu toate acestea, inlocuirea testosteronului femeilor este controversata si nu este aprobata de catre Administratia Alimentelor si Medicamentelor in cazul dereglarilor sexuale la femei. In plus, exista efecte secundare negative, precum acneea, parul corporal in exces, schimbarile de stare de spirit si chiar probleme de fertilitate.

Testosteronul este mai eficient in cazul femeilor daca are un nivel scazut si este rezultat in urma unei interventii chirurgicale pentru indepartarea ovarelor. Daca alegi sa folosesti aceasta terapie, doctorul tau trebuie sa monitorizeze indeaproape toate simptomele si cantitatile de sange, pentru a se asigura ca nu vei suferi efecte secundare negative.

Informeaza-te bine inainte de a alege solutia adecvata pentru fiziologia ta. Si nu uita ca partenerul tau te poate ajuta in luarea celei mai bune decizii pentru amandoi."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu