marți, 12 octombrie 2010

"Cum sa gatesti spaghetele ca italienii"

    "Sa gatesti spaghete ca un italian nu este deloc un lucru simpu. Urmeaza sfaturile noastre si vei obtine o mancare cu spaghete cu un gust asemanator cu cele pregatite in Italia.

De ce ai nevoie ca sa pregatesti spaghetti ca italienii

Pentru a face o reteta italieneasca de spaghetti iti vor fi necesare cateva ingrediente


 
spaghetti, de preferinta produse in Italia
ulei de masline extravirgin
apa
sare
sos pentru spaghetti.

Cum sa pregatesti o reteta de spaghetti ca un italian

    Intr-o cratita pune apa la fiert, asfel incat sa fie respectata proportia de 1 litru de apa la 100 de grame de spaghetti. Acopera cratita pana cand apa incepe sa fiarba. Atunci cand apa da in clocot, adauga putina sare si adauga spaghetele. Le poti pune in oala cu apa fierbinte fie rupte in doua, fie intregi, asezate in picioare.

Sfat: Daca pui spaghetele intregi, in picioare, imprastie-le pe intreaga suprafata a marginii cratitei, intercalandu-le capetele de la fund. Atentie insa, va trebui sa fii atent/a ca atunci cand au intrat in apa aproape in intregime sa le impingi inspre interior, astfel incat sa intre cu totul in apa si sa fiarba uniform.

Lasa-le sa fiarba cat timp este trecut pe ambalajul pastelor, amestecand din cand in cand in ele. Daca folosesti spaghetti facute acasa, nu lasa ca timpul de fierbere sa fie mai mare de 5 minute.

Verifica-le daca s-au fiert: ar trebui sa aiba un aspect ferm (isi pastreaza forma bine definita), insa trebuie sa fie destul de moi. Nu le lasa sa fiarba prea mult pentru ca vor capata un aspect pastos, neplacut.

Rastoarna-le intr-o strecuratoare mare si lasa-le sa se scurga bine. Toarna deasupra lor un pahar cu apa rece, pentru a le opri fierberea (starea de fierbere se pastreaza si dupa ce au fost scoase din apa clocotita). Nu pune insa prea multa apa peste ele, nu ai vrea sa le speli de gustul capatat prin fierbere.

Dupa ce s-au scurs, adauga-le peste sosul pe care l-ai pregatit separat si amesteca-le bine. Iar daca servesti spaghetele separat, dupa ce s-au scurs, pune deasupra putin ulei de masline si amesteca bine.

Foloseste retete italienesti pentru sos

    Italienii au sute de variante de sosuri pentru spaghetti. Cauta reteta care ti se potriveste si pregateste-o cat timp se fierb pastele. Foloseste pentru pregatirea lui legume precum dovlecei, ardei gras sau vinete, fructe de mare, carne de peste sau pui. Nu uita de ierburi si de uleiul de masline si mai ales nu folosi niciodata ketchup. Vei obtine o mancare de spaghetti delicioasa.

Iata o retete pentru sos de spaghetti. Ai nevoie de:
o cana rosii zdrobite
jumatate de kilogram de carne de vita
usturoi pisat (5 catei)
2 cepe albe feliate
2 ardei grasi rosii, feliati
1/2 lingura de oregano (uscat)
2 linguri de zahar alb
1 lingura de busuioc (uscat)
o legatura mica de patrunjel
2 frunze de dafin
sare si piper dupa gust

    Pune rosiile intr-un blender, pentru a obtine sosul de tomate. Pune intr-o tigaie carnea de vita impreuna cu ceapa, usturoiul si ardeii grasi. Lasa-le sa se patrunda. Adauga sosul de tomate si redu intensitatea flacarei. Pune apoi zaharul, frunzele de dafin, busuiocul, patrunjelul si oregano. Asezoneaza cu sare si piper.

La final poti sa scoti frunzele de dafin. Toarna sosul peste spaghetti.

Pofta buna!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu