sâmbătă, 13 noiembrie 2010

"Cum scoti pisica la plimbare in parc"

"Pisicile care sunt crescute in interiorul casei se confrunta adesea cu problema obezitatii pentru ca nu fac suficiente exercitii fizice. Chiar daca sunt vesele si se joaca, ele nu depun un efort fizic la fel de intens ca felinele care sunt lasate libere, pe afara. Poti compensa acest lucru scotandu-ti pisica la plimbare, in parc. Iata cum poti face acest lucru:


1. Cumpara o zgarda adecvata


Pisica se poate speria de zgomote si persoane necunoscute atunci cand iese la plimbare astfel ca este posibil ca aceasta sa fuga de langa tine sau sa se adaposteasca sub o masina sau intr-un copac. De aceea, este bine sa o tii in zgarda, asemenea unui caine. Atentie, este recomandat sa cumperi o zgarda speciala, tip “ham” intrucat cele care se leaga doar in jurul gatului pot rani pisica sau o pot face sa se sufoce in momentul in care va incerca “sa evadeze”.

2. Alege locuri linistite

Evita zonele prea aglomerate din parc pentru a nu-ti stresa pisica. In momentul in care feline va simti tot felul de mirosuri noi in jurul ei este posibil sa devina agresiva sau pur si simplu sa fie cuprinsa de frica si sa-si doreasca sa se retraga.

3. Atentie la caini


Indiferent daca pisica ta are o relatie buna in general cu alte patrupede este bine sa eviti pe cat posibil ca aceasta sa se confrunte cu un caine in timpul plimbarii pentru ca nu stii niciodata cum va reactiona nici unul nici celalalt.

De asemenea, evita locurile speciale, ingradite, pentru catei, chiar daca nu este nici un patruped in zona. Si asta pentru ca odata intrata in aceasta zona, pisica va simti mirosul specific lasat de caini si este posibil sa reactioneze agresiv.

4. Dreseaz-o

Pisicile pot fi obisnuite sa fie scoase la plimbare in lesa. Desigur, nu te astepta ca pisica sa se comporte asemeni unui caine si sa mearga la pas sau sa raspunda la tot felul de comenzi insa cu putina perseverenta vei reusi sa o dresezi.

Pisicile nu vor merge niciodata in pas alert ci vor prefera sa exploreze tot ce se misca in jurul lor. Lasa pisica sa faca acest lucru pe cat posibil, laud-o si ofera-i mici recompense cand se comporta pe placul tau. Cu cat o vei scoate mai mult la plimbare, cu atat se va obisnui cu aceasta rutina si se va bucura mai mult.

5. N-o lasa nesupravegheata

Supravegheaza pisica in momentele in care dai drumul la zgarda si o lasi libera. Un latrat de caine, o masina sau o persoana care trece prin zona o pot speria si va reactiona in consecinta.

De asemenea, nu lasa niciodata pisica nesupravegheata, legata de un copac sau o banca asemeni unui caine pentru ca va devein vulnerabila la atacul altor animalute din zona. De asemenea, se poate intampla sa te intorci si s-o gasesti suspendata de copac sau cu zgarda incalcita in jurul ei."

Un comentariu: