vineri, 21 decembrie 2012

"Ce nu trebuie sa ii spui niciodata soacrei tale"

   "Oricat de mult te-ai stradui sa fii pe placul ei, nu uita niciodata ca partenerul tau este copilul ei, evident ca lui ii va lua apararea, indiferent de situatie, chiar si in cazurile in care ai impresia ca e de partea ta!

Pentru a-ti pastra armonia in relatie si a evita o disputa inutila cu soacra ta, evita sa ii spui aceste lucruri:

1. Nu stiu sa gatesc, facem comanda de pizza

   Chiar daca soacra ta nu este cea mai buna bucatareasa, sa ii spui direct ca fiul ei va manca doar in oras sau preparate fast-food o va determina sa ii spuna partenerului tau ca era mult mai bine cand locuia cu ea. Alimentatia fiilor reprezinta cea mai mare problema a mamelor lor. Indiferent de varsta pe care o ai, trebuie sa recunosti, cand te suna mama/ soacra te intreaba: "ce ati mancat azi?"

2. Ne intelegem de minune in pat

   Poate ca adevarul este exact asta, dar ce te face sa crezi ca ea vrea sa cunoasca aceste detalii? Sa admita ca fii lor au crescut si s-au asezat la casa lor reprezinta cea mai mare problema pentru majoritatea parintilor, de aceea acest subiect este unul sensibil si nu trebuie sa il aduci in discutie.

3. Nu este nevoie sa veniti, ma descurc

   Soacra te suna sa te anunte ca vine sa te ajute la curatenie sau sa gatiti impreuna? Accepta-i ajutorul fara sa stati pe ganduri. Asta ar putea fi o ocazie sa va apropiati mai mult si poate sa isi schimbe parerea despre tine, in cazul in care nu era una buna.

   Nepotii reprezinta cea mai mare bucurie pentru bunici, care abia asteapta venirea lor pe lume. Tinand cont si de faptul ca majoritatea bunicilor nu mai lucreaza, ori lucreaza mai putin, au mai mult timp la dispozitie pentru a-l petrece cu micutii tai si adora sa faca asta! Sa ii privezi de aceasta bucurie te va transforma in cel mai mare dusman al lor. In plus, si pentru copiii tai este bine sa isi petreaca timpul cu bunicii, nu exista degeaba proverbul "cine nu are batrani, sa-si cumpere".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu