duminică, 6 ianuarie 2013

"Sfaturi pentru un par sanatos pe perioada iernii"

   "In sezonul rece, parul are nevoie sa fie ingrijit mai mult. Vantul puternic, soarele, curentii de aer conditionat si frigul, toti acesti factori sunt de vina pentru coafurile stricate, parul aspru, electrizat si de nestapanit. Iata ce sa faci sa ca iti protejezi cat mai mult parul iarna...
Nu te spala pe cap zilnic. Parul are nevoie de cat mai multe uleiuri naturale, pentru ca acestea ofera un strat de protectie suplimentar. Samponarea parului inlatura toate aceste uleiuri, asa ca e recomandat sa lasi cel putin o zi intre spalari.

   Iarna, parul trebuie tratat cu un balsam hidratant, care sa ajute parul sa iti pastreze umiditatea naturala si sanatatea. Pentru parul ondulat sau foarte des, este recomandata folosirea balsamului o data pe saptamana, mai ales in zona radacinilor. Pentru parul fin sau rar, se poate folosi un spray de tip leave-in, care se lasa pe par pana la urmatoarea spalare.

   Ori de cate ori simti pa firul de par devine mai aspru, aplica o cantitate mica de ulei de par in palme, freaca mainile una de alta si apoi intinde uleiul pe par, urcand de la capat inspre radacini.

   Parul care se electrizeaza repede este cel mai enervant si apare mai ales iarna, cand suntem nevoite sa purtam caciula. Problema se remediaza prin folosirea unui balsam sau ser de tipul leave-in, care intinde parul si nu il mai lasa sa se electrizeze.

   Viata agitata si activitatile pe care le facem parca mereu pe fuga sunt caracteristice acestor timpuri. Daca vara nu e atat de rau sa te speli pe cap si sa iesi afara, iarna acest lucru nu e recomandat. Parul trebuie sa fie uscat complet inainte de a iesi din casa, pentru ca firul ud este mai fragil si se deterioreaza mul tmai rapid.

   Evita produsele de ingrijire pentru par care contin alcool, pentru ca acesta usuca si mai mult scalpul. Cauta produse care confera hidratare si ajuta la mentinerea umiditatii.

   Daca te vopsesti, alege o marca de calitate buna, chiar daca e putin mai costisitoare. O alta varianta e sa iti faci programare la oricare salon de infrumusetare; acestea au vopsea de par de buna calitate si vei primi si un tratament complet dupa vopsire."

http://suntfericita.manager.ro/sfaturi-pentru-un-par-sanatos-pe-perioada-iernii-4582.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu