miercuri, 6 octombrie 2010

"10 motive sa slabesti… pentru sanatate!"

"Pana nu demult, era neobisnuit sa vezi in reviste femei cu siluete diferite de masurile "standard". Astazi, modelele "plus-size" au pus stapanire pe zona fashion, impunand o noua tendinta: formele pline sunt sexy!
Dove a fost unul dintre primele brand-uri care au adoptat modelul femeii "reale" drept etalon in reclame, iar revistele Glamour si "V" si-au surprins placut milioanele de cititori publicand pictoriale cu modele voluptoase. Din postura unei fete care n-a fost niciodata skinny, nu pot decat sa ma bucur ca ma identific mai usor cu cele care prezinta noile colectii si ca, incet-incet, designerii isi dau seama ca target-ul lor nu se rezuma la masura S.

Acum, ca ne putem relaxa in ceea ce priveste definitia frumusetii, ne putem permite sa privim dietele dintr-o alta perspectiva. Fara ambitia de-a incapea in blugi cu trei masuri mai mici in timp record, fara presiunea imaginii exterioare.

E un moment bun sa-ti impui un alt gen de provocare: medicii de pretutindeni sunt de acord ca a scapa de kilogramele in plus, ce devin o povara pentru organism in timp, e un adevarat refresh pentru sanatate. Intreaba-te doar cum ar fi sa slabesti cinci kilograme si sa te simti de zece ori mai bine…

10 motive pentru care merita sa incepi astazi o dieta sanatoasa:

1. Reduci sansele de-a face diabet zaharat la 50%
2. Scade probabilitatea sa suferi de osteoartrita in viitor, deoarece greutatea pe care trebuie sa o suporte genunchii tai se micsoreaza (fiecare 500 g pe care le pierzi reduc de patru ori presiunea asupra genunchilor).
3. Iti protejezi inima: fiecare kilogram pierdut iti reduce procentual riscul de imbolnavire cardiaca
4. Reduci riscul aparitiei catorva forme de cancer
5. Iti imbunatatesti viata sexuala , in mare parte datorita unui "refresh" acordat increderii in tine si a faptului ca te vei simti mult mai… flexibila
6. Iti intaresti sistemul imunitar
7. Capeti noi resurse de energie: da, mai slaba nu inseamna neaparat apatica! Incepe dimineata cu o sesiune de exercitii de 15 minute si te vei simti revigorata intreaga zi
8. Iti cresti stima de sine si iti creezi o imagine mai buna in fata celor din jur: nu kilogramele in minus ii vor face sa te aprecieze mai mult, ci stralucirea interioara pe care ti-o da un efort de vointa
9. Te bucuri de un somn mai linistit
10. Iti extinzi durata de viata

Slabeste de… acum!

Daca vrei cu adevarat sa incepi o dieta, nu incepe de maine, ci chiar din acest moment. Esti deja cu mana pe tastatura, asa ca poti incepe o mica "cercetare" pe tema regimurilor alimentare :) apoi poti face ordine in dulapul cu dulciuri si iti poti trasa macar in minte obiectivele pentru perioada urmatoare.

Nu uita:

dieta pe care ti-o alegi va trebui sa devina un stil de viata: daca nu vrei sa pui inapoi kilogramele extra, chiar va trebui sa inveti sa mananci sanatos, sa vezi la ce reactioneaza pozitiv corpul tau, ce iti face pofta de mancare si ce alimente din meniul tau ar trebui sa dispara pentru totdeauna.
dupa excese, detoxifiere: zilele care te rasfeti peste masura (fie ca vorbim de dulciuri, fripturi sau alcool) ar trebui alternate cu cel putin 48 de ore in care nu vei manca decat fructe si legume neprocesate.
incepe un program organizat de exercitii: fie ca vorbim de pilates, aerobic, tae bo sau minim 2 kilometri de alergare de doua ori pe saptamana, miscarea nu ar trebui sa lipseasca dintre prioritatile tale.
nu pierde din vedere scopul: nu trebuie sa simti ca slabesti pentru a te apropia de masura 0 sau pentru a incapea in pantalonii aceia superbi pe care ti-i doresti de mult. Cu adevarat constructiv e gandul ca te apropii de idealul unui corp sanatos cu fiecare kilogram dat jos! Iar sanatoasa, increzatoare si frumoasa inseamna perfectiune, indiferent cat porti in talie :)
Iar daca esti hotarata sa scapi de cateva kilograme in plus, te invit in culisele unei diete sa descoperi cum poti infrunta tentatiile culinare care-ti stau in cale."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu