miercuri, 6 octombrie 2010

„21 de lucruri esentiale pentru fericirea unui cuplu“

1.Vorbiti neaparat despre cheltuieli
Atunci cand cumparati ceva din banii amandorura, discutati. Nu e o nenorocire daca-ti cumperi o pereche de pantofi scumpi din prima de la serviciu, insa nu lua din banii comuni tocmai unul dintre obiectele care lui nu-i plac. Se va isca o cearta pe cinste.
 
2.Trebuie sa-ti pese si sa imparti ce ai
Trebuie sa fiti impreuna de sarbatori, aniversari si orice alt eveniment important din viata. Uneori, se intampla ca unul dintre voi sa nu poata onora o invitatie la prieteni sau in familie. Nu va dati viata peste cap din acest motiv. Cel care n-are treaba da curs invitatiei. In mod sigur va veni un moment in care celalalt va trebui sa faca la fel.

3.Lasa-l sa viseze!
Se crede Pavarotti si streseaza vecinii cand face dus? Si ce daca? Ce, tu nu te visezi pe scena de la Scala atunci cand iti place ce vezi in oglinda? Are impresia ca e cel mai tare in materie de cinematografie si ca ar putea fi critic de film? Nu-i spulbera visul! si tu ai impresia ca ai putea fi o actrita de succes! Lasa-l sa viseze, asa cum si tu ai dreptul sa visezi. Pana la urma, tot impreuna ramaneti, nu?
 
4.Musca-ti limba...
… atunci cand esti pe cale sa povestesti prietenilor sau familiei detalii din viata voastra. E bine sa te poti sfatui cu cei apropiati, dar nu si in ceea ce priveste lucrurile intime. si nu trebuie sa-l blamezi – la urma urmei, apropiatii tai trebuie sa-l placa si sa inteleaga de ce sunteti impreuna.
 
5.Afla ce-si doreste
Pentru a fi iubita si tratata asa cum vrei, trebuie sa-l tratezi si sa-l iubesti cum isi doreste. Afla ce il face sa se simta iubit. Nu e vorba despre gesturi tandre, ci despre lucruri aparent fara importanta. Mancarea buna pe care i-o gatesti poate fi o dovada de dragoste pentru el, asa cum o dovada de dragoste pentru tine poate insemna faptul ca isi spala farfuria dupa ce a mancat.

6.Invata sa te certi
Invata sa asculti argumentele celuilalt; invata sa asculti in general. Nu arunca lucrurile, nu sparge paharele. Nu jigni si nu spune lucruri pe care le vei regreta mai tarziu. De multe ori, cuvintele lovesc mai rau decat o palma. Nu-ti fie rusine sa parasesti locul ostilitatilor daca simti ca esti pe cale sa spui ori sa faci lucruri regretabile.

7.Spune ce-ti doresti
Ajutati-va unul pe celalalt sa va alegeti cadourile. Decat sa va cumparati unul altuia lucruri de care nu aveti nevoie sau care nu va plac, mai bine vorbiti. Chiar daca nu mai este o surpriza, este placut sa primesti cadou un lucru pe care nu te-ai indurat sa ti-l cumperi singura.
 
8.Sa nu taci
Atunci cand te superi, refuzul de a-i vorbi nu este o solutie. Tacerea dureaza numai o ora si, de regula, dupa aceasta ora in care resentimentele se acumuleaza, scandalul reizbucneste. O discutie constructiva, cu lucrurile explicate frumos, fara ton ridicat si nervi rezolva mult mai repede problemele.
 
9.Doar voi doi
Faceti-va timp doar pentru voi doi - macar la sfarsit de saptamana! Dupa ce ati hotarat ca veti petrece cateva ore impreuna, nu renuntati decat daca "arde"! N-are importanta daca vedeti un film impreuna, iesiti in oras sau faceti dragoste. Important este sa fiti doar voi doi, sa aveti putin timp sa vorbiti despre ale voastre sau despre altii cu alte cuvinte, sa comunicati!
 
10.Adu-ti aminte
Se spune ca nu e bine sa traiesti in trecut. Dar afirmatia nu e valabila atunci cand este vorba de momente placute, de momente speciale. Pentru ca relatia voastra sa mearga bine, sa va priviti cu mai multa caldura in ochi, aduceti-va aminte de lucrurile speciale pe care le-ati facut unul pentru celalalt, de momentele deosebite pe care le-ati petrecut impreuna.
 
11.Apasa pe butonul "pauza"
Priviti-va in ochi. Cand unul dintre voi intra in camera, e important ca celalalt sa apese pe butonul "pauza", sa se opreasca si sa-l priveasca in ochi. Stabilirea unei comunicari tacite este esentiala.
 
12.Umorul e esential
Zambetul, rasul, umorul de calitate sunt de nelipsit intr-o relatie (nu si in cazul in care radeti unul de celalalt). Nu uitati sa va amuzati impreuna si sa faceti haz de necaz atunci cand lucrurile nu stau pe roze. Daca va veti putea amuza impreuna, va va face mai multa placere sa petreceti timpul in doi.
 
13.Nu renunta la sarut
La inceputul unei relatii, saruti cu pasiune, non-stop. Apoi, sarutul devine doar un preludiu pentru sex, iar in final, se transforma in ceva fugar la plecarea si la sosirea acasa. Ai grija sa nu se ajunga aici! Un sarut sincer, tandru, face cat o discutie de durata.
 
14.Discutii despre copii
Discutati despre ceea ce simtiti privitor la ideea de a avea un copil. Cati copii isi doreste fiecare dintre voi? Cand? Cine se va ocupa de educatia lor? Cum va veti ocupa voi de copil? Sunt doar cateva intrebari care va vor dezvalui lucruri noi despre voi insiva. Decizia de a face un copil este un lucru de importanta majora si e foarte bine ca aceasta discutie sa aiba loc inainte ca tu sa ramai insarcinata.
 
15.Tacerea e de aur
Sentimentele pe care le ai pentru mama lui, amintirile legate de flirturile tale nevinovate sau faptul ca ai ascuns ceva bani de el, ca sa-ti cumperi ceva ce iti doreai (evident, el nu era de acord) nu sunt lucruri care trebuie spuse. Asa cum nu e bine sa-i spui ca seamana leit cu o persoana pe care el stie ca o detesti. Mergi pe principiul "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face" sau pe cel conform caruia "ce nu se stie, nu exista".
 
16.Nu incercati sa va schimbati reciproc
Fie ca e vorba de lucruri esentiale sau de amanunte, fii sigura ca nu-l poti schimba prea usor. Implica-te cu delicatete in rezolvarea problemei, fara sa aiba impresia ca il obligi sa faca cum zici.
 
17.Minciuna
Spuneam mai sus ca ce nu se stie nu exita. Completare! Nu se stie, nu exista, dar se poate afla. Decat sa se intample lucruri urate, mai bine evita sa-i faci partenerului ceva ce nici tie nu ti-ar placea sa patesti. Decat sa te gandesti ca-l vei minti si vei face in asa fel ca el sa nu stie, tine minte ca intotdeauna exista posibilitatea sa afle, chiar si din intamplare.
 
18.In public
Respectati-va unul pe celalalt in prezenta celorlalti. Rezista tentatiei de a vorbi in public despre fobiile sau defectele partenerului tau. Spunandu-le unor straini, chiar si prietenilor vostri, nu vei reusi decat sa creezi o tensiune in relatia voastra. In plus, nici tu nu esti perfecta, oricat ai vrea sa crezi acest lucru, si nici tie nu ti-ar conveni ca el sa dezvaluie altora micile tale secrete.
 
19.Surpriza!!!
Incercati sa va surprindeti placut unul pe celalalt. Nu trebuie sa faceti acest lucru in fiecare zi, fiindca la un moment dat veti obosi si, oricum, surprizele vor deveni o obisnuinta. Totusi, un gest frumos, o invitatie in oras sau un mic cadou conteaza mult. Chiar daca nu va reactiona la surpriza ta asa cum te asteptai, nu inseamna ca nu se bucura.
 
20.Ciocolata - mai buna decat sexul?
Nu renuntati la viata voastra intima. Cu cat veti face mai putin sex, cu atat veti simti nevoia de mai putin. Viata de cuplu va deveni o simpla prietenie intre doi oameni care locuiesc in aceeasi casa. Si, uite-asa, ajungi sa crezi ca ciocolata este de o mie de ori mai buna decat sexul!
 
21.Recunoaste-ti greselile!
Persoanele care au impresia ca nu gresesc niciodata sfarsesc prin a ramane singure, macinate de tristete. La fel si cele care incearca intotdeauna sa mascheze o greseala proprie cu alte greseli ale partenerului. Recunoscand ca ai gresit, inseamna ca esti puternica."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu