luni, 18 octombrie 2010

"5 sfaturi pentru o viata sanatoasa"

    "Un program incarcat inseamna suprasolicitarea organismului, stres, oboseala si schimbarea regimului alimentar din cauza lipsei de timp. Pentru o dieta echilibrata, in care sa nu existe excese si depuneri de grasime nu este nevoie doar de exercitii fizice, ci si de schimbarea regimului alimentar.

Iata cateva sfaturi simple pentru un corp frumos si o viata sanatoasa:

 
1. Faceti liste pentru supermarket

    Motivarea pentru a tine o dieta nu reuseste sa functioneze de fiecare data deoarece aceasta este bazata pe vointa si multe persoane renunta dupa putin timp din cauza acestui motiv. Daca sunteti la ora 2 dimineata in bucatarie, cautand prin frigider, este imposibil sa spuneti “Nu” unui baton cu ciocolata pe care il observati din intamplare.

    Dar daca nu exista niciun aliment interzis pentru dieta in frigider, atunci nu veti mai avea cum sa nu urmati dieta dumneavoastra. Asadar, pentru a va asigura ca aveti in casa doar alimente sanatoase, faceti o lista inainte de a merge la cumparaturi si luati doar ce este trecut pe acea lista. Incercati sa nu treceti printre raioanele cu alimentele preferate, insa pe care nu aveti voie sa le consumati.

Sfat: Mergeti in supermarketuri doar dupa ce ati mancat deoarece atunci puteti gandi rational si echilibrat.

2. Nu mancati niciodata pe stomacul gol


    Pentru a slabi nu aveti nevoie de infometarea organismului deoarece, asa, va faceti si mai mult rau. Cand apare senzatia de foame, corpul secreta hormonul ghrelin. Acesta il instiinteaza pe creier ca este timpul pentru masa.

    Pentru ca senzatia de saturatie sa se instaleze este nevoie de aproximativ 20 -30 de minute. Foarte multe persoane mananca exagerat de mult in timpul mesei si apoi se simt plini si de-abia pot merge. De aceea, este indicat ca intre mese sa luati mici gustari (cu jumatate de ora inainte de a manca): fructe, legume, un mic sandwich, alune, nuci, caju.

3. Faceti miscare

    Daca puteti ca in fiecare zi sa faceti cateva exercitii fizice (doar pentru 8-10 minute), veti crea masa musculara, astfel prevenind osteoporoza. Mai multa masa musculara inseamna o calitate mai buna a vietii, sanatatea organismului, netezirea pielii si prevenirea unor boli cardiace si respiratorii.

Daca nu sunteti adeptele sportului, puteti face miscare si in alte moduri: mergeti cat mai mult pe jos, luati-va o bicicleta (acum este si la moda - o puteti folosi fie in timpul liber, fie pentru a merge la munca), inot, tenis.

4. Invatati sa respirati corect
    Starea de stres poate afecta in mod semnificativ sanatatea dumneavoastra. De aceea este important ca atunci cand va confruntati cu momente tensionate, sa repirati corect: inspirati adanc, pana cand simtiti ca ati umplut plamanii cu aer, asteptati 2 secunde si expirati. Repetati procedeul de mai multe ori sau pana cand reusiti sa va calmati si sa va relaxati.

5. Dormiti cat este nevoie

Somnul este foarte important, insa somnul profund nu este prea sanatos pentru organism.

    Daca aveti un somn suficient de adanc incat sa nu va dati seama de ce se intampla in jur, atunci incercati sa purtati haine mai largi (macar prin casa), sa ascultati mai multa muzica, sa dormiti intr-o camera bine aerisita si sa diminuati timpul petrecut in fata calculatorului sau televizorului.

Sfat: pentru un somn sanatos, treziti-va in fiecare dimineata la aceeasi ora."

http://www.kudika.ro/articol/frumusete~dieta/14604/5-sfaturi-pentru-o-viata-sanatoasa.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu