miercuri, 6 octombrie 2010

„Cum sa ingrijesti pielea uscata a bebelusului“

„Pielea bebelusului este foarte sensibila, motiv pentru care necesita o atentie speciala, iar mama este cea mai in masura sa aiba grija de acest aspect. Din pacate, produsele de hidratare pentru bebelusi nu sunt foarte recomandate deoarece contin ingrediente care fac mai mult rau decat bine, asadar fii cu ochii in patru cand alegi unul dintre acestea.

Soarele, vantul, apa sarata de mare, apa cu clor sau aerul conditionat sunt doar cativa dintre factorii care duc la deshidratarea, uscarea si uneori chiar craparea pielii bebelusului. Asa ca in primul rand este indicat sa il feresti, in limita posibilitatilor, de toate aceste lucruri.

Desigur, este foarte greu sa il tii departe de apa cu clor pentru ca baita zilnica este necesara, insa il poti feri totusi de ceilalti factori externi urmand cateva sfaturi utile de ingrijire.

Iata cum poti preveni dar si trata pielea uscata a bebelusului tau:

Nu il tine foarte mult in apa

Apa de la robinet usuca foarte mult pielea, asadar este recomandat sa scurtezi baia micutului, oricat de mult i-ar placea acestuia sa se joace in cadita. De asemenea, este indicat ca apa sa nu fie fierbinte, ci calduta deoarece temperatura ridicata a apei duce mai usor la uscarea pielii.

Atentie la sapun sau gel de dus

Chiar daca alegi produse create special pentru bebelusi, trebuie sa stii ca acestea au totusi in componenta lor agenti care pot duce la uscarea pielii. Incearca sa folosesti doar produse dermato-cosmetice, deoarece ingredientele lor sunt mult mai blande cu pielea unui copil. Acestea se gasesc in mod normal in farmacii si au preturi mai ridicate decat sapunurile obisnuite, dar nu uita totusi ca este vorba despre bebelusul tau si ca el merita doar ce este mai bun.

Alege un prosop moale

Dupa fiecare baie, piele bebelusului trebuie stearsa cu un prosop moale, pentru a elimina excesul de apa. Prosopul nu trebuie folosit de alt membru al familiei, nici macar de un fratior mai mare, si este extrem de important ca acesta sa fie pufos, de preferat din bumbac 100%. De asemenea, un alt lucru esential este ca prosopelul dar si hainutele copilului sa fie clatite bine dupa ce sunt spalate pentru a evita ca acestea sa retina urme de detergent sau balsam de rufe care ii pot usca si irita pielea copilului, mai ales daca acesta transpira.

Atentie la crema sau uleiul hidratant

Din pacate, majoritatea produselor existente pe piata au in compozitia lor ingrediente nocive pentru sanatatea bebelusilor, asa ca alege cu atentie produsul potrivit pentru pielea sensibila a micutului tau. Afla aici mai multe informatii despre ingredientele nocive din produsele de ingrijire pentru bebelusi. In mod sigur de acum vei citi cu mai multa atentie eticheta produselor achizitionate.
O varianta 100% buna pentru hidratarea pielii bebelusului sunt uleiurile naturale. Astfel, uleiul de masline, uleiul de germeni de grau sau chiar si cel de floarea soarelui sunt perfecte pentru ingrijirea copilului.“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu