miercuri, 6 octombrie 2010

„5 secrete pentru o familie fericita“

1. Pune familia pe primul loc in fata prietenilor!

Distractie poti foarte usor sa ai parte si alaturi de copilasul care face tot felul de boacane (nu te mai enerva cand sparge o vaza, ca doar e copil) sau de sotul care se prosteste si se rasfata doar ca sa te faca sa razi.
Nu zic sa nu mai iesi la un suc cu prietenele tale, dar nu fa din asta un obicei zilnic. Sau nu te simti eliberata atunci cand copilul tau ramane la un prieten peste noapte cam o data la doua seri. Nu poti fi niciodata sigura cam ce activitati au ei acolo. Prietenia este foarte buna, dar sa fie pe locul doi intotdeauna, dupa familie.

2. Nu tipa!

Orice relatie se bazeaza pe armonie si stabilitate. Caminul conjugal, familial are nevoie de calmitate si intelegere reciproca. Nu-ti pierde controlul si tipa la sotul/copilul tau. Nici tu nu ti-ai mai dori sa vii intr-o casa in care stii ca in aer pluteste un balon de tensiune, ca o bomba cu ceas, gata sa explodeze in orice moment.

3. Nu va certati in fata copilului!

Mai exista momente, ca in orice cuplu, cand apar neintelegerile. Simti nevoia sa discuti, sa te descarci. Foarte bine, dar evita sa aveti aceste certuri in fata celui mic. Divergentele, desi pentru voi doi dispar, raman bine intiparite in mintea copilului si-l marcheaza pe viata. Este un lucru dovedit stiintific.

4. Glumiti si alintati-va!

Familiile fericite au glume pe care doar membrii apropiati le inteleg. Glumele si alinturile (de genul: puiule, iubi, pisi, tutu, etc) arata apartenenta ta la acel grup si iti da incredere in tine, te face sa simti ca nu esti niciodata singura si ca ai pentru ce trai.

5. Comunicarea este arma ta!

Nu crea un lant al slabiciunilor. Ii spui copilului ce sa transmita tatalui, sotului cum sa pedepseasca pe cel mic si tot asa. Vorbeste tu pentru tine.
Atunci cand consideri ca trebuie sa spui ceva, nu mai sta pe ganduri. Legatura familiala este cea mai importanta si nu se poate rupe doar daca nu aveti secrete, pareri, dorinte neimpartasite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu