miercuri, 27 octombrie 2010

"Cum vorbesti cu un barbat?"

   "Nu stii cum sa vorbesti cu partenerul tau? Este un tip tacut, care nu iti spune ce crede sau ce simte? Cand ii pui intrebari si incerci sa-l faci sa se deschida, pare sa se indeparteze si mai tare? Este confuz in privinta a ceea ce vrei de la el?

    Sa vorbesti cu barbatii poate fi dificil daca nu intelegi modul in care acestia sunt "cablati". Chiar daca partenerul tau este vorbaret, s-ar putea sa nu fie neaparat bun la impartasit ganduri, sentimente sau alte stari de o anumita profunzime sau alta. Doresti sa cunosti cinci secrete care sa te ajute sa vorbesti cu un barbat? Iata cateva lucruri care te pot surprinde si la fel de bine sa te indrume:

1. Nu poti vorbi cu un barbat cum vorbesti cu o femeie

Femeile sunt aproape intotdeauna gata sa impartaseasca. Daca iti trezesti prietena la trei dimineata sa-i spui detalii despre cearta cu prietenul tau, ea poate fi pregatita sa te asculte in cinci secunde. In schimb, daca iti trezesti partenerul sa ii spui orice lucru important sau nu, pentru el este echivalentul unei intepaturi de albina. Ar putea parea bruscat, dezorientat si putin nervos. Si, cel mai probabil, s-ar putea sa ii trebuiasca douazeci de minute sa se dumireasca si sa si auda ceea ce ii spui.

Secret: Nu iti solicita partenerul pentru a purta o conversatie decat atunci cand este intr-o stare abordabila. Da-i timp si oportunitatea de a fi in capabil sa te asculte. Cel mai probabil isi doreste sa fie acolo pentru tine si sa iti ofere ceea ce ai nevoie, dar trebuie sa intelegi ca are nevoie ca distractiile sa ii fie indepartate, are nevoie de timp pentru a se concentra asupra conversatiei si o intelegere clara si bine definita a ceea ce vrei de la el.

2. Barbatii au fost programati de secole sa aiba grija de familie

Cand i te plangi despre orice, chiar daca e vorba numai de faptul ca parul tau a iesit verde in loc de blond, el crede in mod inconstient ca este vina lui. Daca un barbat simte ca nu are grija de tine (si plangerile tale sunt traduse in mintea lui ca nu esti fericita cu el), el experimenteaza un extraordinar disconfort psihologic. Aude problema ta ca fiind esecul sau. Retragerea este protectia lui in astfel de situatii.

Secret: Nu interpreta gresit tacerea masculina si nu subestima cat de mult insemni pentru el. El este foarte vulnerabil la tine.

3. Barbatii nu se vindeca de ranile emotionale la fel de repede ca femeile

Cui ii pasa mai mult de partener, barbatilor sau femeilor? Daca ai raspuns ca barbatilor, ai dreptate. In general, dupa divort, barbatii se recasatoresc mai devreme decat femeile, nu traiesc la fel de mult ca fostele sotii si nivelul lor de sinucidere este mai mare. Cand un barbat vede ca este liniste in relatie, el crede ca totul este bine. Cu toate acestea, daca o femeie nu vorbeste, ea cel mai probabil intentioneaza sa plece. Doar 50% dintre barbati aflati intr-o relatie cu probleme stiu ca exista o problema. Restul spun ca nu au prevazut despartirea venind.

Secret: Tu dai sens vietii partenerului tau. Tu contezi pentru el mult mai mult decat iti dai seama. Fii atenta si amabila prin cuvintele tale fata de el.

4. Barbatii se raporteaza mai bine la alte persoane prin activitatile pe care le fac impreuna

Femeile obtin un raspuns chimic a starii de bine din vorbit. Barbatii nu experimenteaza acest sentiment cand vorbesc cu cineva. Ei simt deseori ca le stau chiar in cale cuvintele pentru a experimenta momentul. Barbatii primesc o infuzie de bine atunci cand intra in actiune sau se implica intr-o activitate fizica. Acestora le place, astfel, sa imparta o anumita activitate cu femeia lor favorita.

Secret: Gaseste cel putin o activitate pentru care amandoi sa aveti pasiune si sa o puteti face impreuna. Acest lucru intareste legatura dintre voi si lui ii va da un sentiment de succes.

5. Barbatilor le place rutina

Barbatii se simt confortabil in rutina. Schimbarea programelor, planurilor si chiar a casei este suparator. El vrea sa fie liber de probleme astfel incat sa se concentreze pe munca lui si, in cele din urma, pe familie.

Secret: Construieste o rutina placuta impreuna. Ai putea crede ca nu impartasiti nimic doar uitandu-va impreuna la televizor, el insa poate vedea acest lucru ca pe o comuniune stransa intre voi. Modelele previzibile de comportament in relatia voastra il tin impamantat si ii ofera stabilitate.

Cele cinci secrete de mai sus pot schimba nivelul de fericire al relatiei voastre. Adauga bunatate si grija si, daca ai ales un barbat bun, vei avea un nou cel mai bun priten. Acesta este modul in care sa vorbesti cu un barbat. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu