miercuri, 6 octombrie 2010

„Dinti mai albi: alimente de evitat!“

"Cu totii ne dorim dinti mai albi si cu toate ca avem grija de ei, ne spalam pe dinti in mod regulat, folosim ata dentara si mergem la medicul stomatolog, se pare ca pana la urma dintii nostri sunt supusi zilnic la diferite "agresiuni". Pe langa grija pe care o avem de dinti si pe langa produsele speciale pentru ingrijirea lor, trebuie sa luam in calcul si alimentele care ne pateaza si ne ingalbenesc dintii. Iata 7 dintre ele:

1. Cafea

Chiar daca ne place cafeaua (fie pentru gustul ei, fie pentru efecte), se pare ca ea este unul dintre cei mai mari inamici ai dintilor. Daca poti renunta la ea este ideal, daca nu... incearca sa-ti clatesti gura cu apa (de gura sau simpla) dupa fiecare ceasca de cafea.

2. Tigari

Chiar daca tigarile nu intra la categoria "alimente", ele sunt un mare inamic al dintilor albi! Cautai i nca un motiv sa te lasi de fumat? Iata-l: fumatul ingalbeneste dintii, si inca cum!

3. Ciocolata

Medicii stomatologi iti recomanda sa eviti ciocolata daca iti doresti sa ai dinti mai albi si sa stai de parte de carii. O bucati ca de ciocolata nu a omorat pe nimeni, totul sta in consumul cu moderatie.

4. Ceai

Ok, am scapat de cafea si acum trebuie sa scapam si de ceai? Nu de toate sortimentele. Poti sa b ei linistita ceai verde, alb sau de plante, in schimb, ceaiul negru pasteaza dintii, asa ca incearca sa limitezi cantitatea pe care o consumi.

5. Afine

Fie ca e vorba de suc sau de fructe proaspete, afinele contin un colorant semi-permanent foarte puternic care iti poate pata dintii.

6. Cola

Da! Cola si alte sucuri carbogazoase de acest gen iti pateaza dintii, asta fara sa punem la socoteala cantitatea mare de zahar si acizi aflata in componenta lor care iti ataca atat dintii, cat si gingiile.

7. Sucuri de fructe/vin

Trebuie doar sa te gandesti ce pateste un tricou alb cand este patat cu suc de fructe (mai ales din struguri) si o sa-ti dai seama imediat si ce efect are acesta asupra dintilor tai. De evitat!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu