miercuri, 6 octombrie 2010

„Tu cum esti cand iubesti?“

 
 
„Definitii peste definitii. Toata lumea defineste dragostea. Unele persoane cred in dragoste adevarata, altele nu. Exista numeroase clasificari ale dragostei in functie de obiectul vizat.
Cele mai des intalnite categorii sunt: dragoste de sine, care este confundata adesea cu egoismul; dragoste romantica; dragoste de familie, manifestata intre membrii unei familii; dragoste platonica, exprimata de doi oameni ca afectiune pura, total dezinteresata fizic (material sau prin gesturi).
Exista nume roase pareri si despre cat dureaza dragostea. Trei ani, doua saptamani, o zi... Eu cred ca dureaza... dureaza si atat. Apare atunci cand trebuie sa se intample un echilibru, o perfectiune, atunci cand cineva sau ceva ajunge sa se identifice cu altcineva sau altceva mai presus de orice. Dragostea poate dura o viata sau doar cateva zile... depinde de intensitatea ei.
Cand iubesti prea mult, si demonstrezi asta, primesti prea putin... iar cand nu arati ca iubesti si ranesti de multe ori esti iubit si dorit mai mult decat meriti!

Poate nu trebuie sa ne aratam prea repede si in intregime sufletul, sentimentele, capacitatea de sacrificiu... sunt puncte vulnerabile si nu oricine este capabil sa le aprecieze si la randul nostru, poate nu apreciem. Se spune ca de cele mai multe ori, inima (ne) este furata de cei care nu au ce sa faca cu ea! Dar totusi ma intreb, oare de ce? Mi se pare corect sa fim sinceri. Daca iubim sa aratam ca iubim si nu sa parem reci si indiferenti, doar pentru a-i arata celuilalt ca trebuie sa lupte pentru dragostea noastra. Dragostea nu este o lupta! Dragostea este o emotie! 


 
 
Cand iubesti prea mult, demonstrezi asta si nu astepti sa primesti nimic in schimb. Daca iubesti si demonstrezi inseamna ca asa esti tu si vei iubi intotdeauna fie ca ti se raspunde sau nu.
Cei care sunt iubiti de multe ori cred ca iubirea li se cuvine si atunci o pretind, fara sa fie recunoscatori pentru ca cineva exista pentru a-i iubi si ca asta este un mare dar pentru ei. Acestia sunt cei care doresc doar sa primeasca.
In numele iubirii suntem dispusi sa facem multe. Iertam mult. Suferim mult. Plangem mult. Radem mult. Inchidem drumuri si deschidem altele. Ne razbunam. Uitam. Inselam. Ne pare rau. Si o luam iar de la capat.
De multe ori gresim cand iubim. Gresim din iubire. Iubirea trebuie sa existe in mod real de ambele parti, iar cei implicati sa se respecte pe sine si sa se iubeasca pe ei insisi in primul rand.

Cand iubesti, vrei doua lucruri: primul este chiar sa iubesti. Sa fii lasat sa o faci. Celalalt este sa fii iubit. Este nevoia ta sa fie nevoie de tine. Sa daruiesti tot ce ai si apoi sa iti dedici viata ca sa daruiesti mai mult.
In viata ta, iubirea ar trebui sa fie o realitate, nu doar o poezie, nu doar un vis. Ea trebuie concretizata. Nu este niciodata tarziu sa traiesti, pentru prima data, iubirea. Nu uita atunci cand iubesti sa fii exact asa cum esti tu! Foarte putini oameni stiu cum sa iubeasca. Cu totii insa stiu ca au nevoie de iubire, cu totii stiu ca fara iubire viata nu are sens."

Astept si parerile voastre... cum sunteti voi cand iubiti... ce asteptati de la partener/a ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu