marți, 29 martie 2011

"Vergeturile: prevenire si atenuare"

"Multe sunt evenimentele din viata unei femei care ii pun corpul la grea incercare. Pubertatea, regimurile repetate si graviditatea sunt perioade sensibile pentru epiderma. Aceasta sensibilitate se poate manifesta prin aparitia unor mici striatii purpurii, apoi albe, numite vergeturi.

   Vergeturile reprezinta o leziune a pielii care rezulta din ruperea fibrelor elastice ale epidermei, ca urmare a intinderii pielii sau a unei modificari hormonale. Apar mai ales pe abdomen, sani, solduri, coapse si fese. Adesea multiple, vergeturile se grupeaza in fascicule de linii paralele, adoptand frecvent o dispunere simetrica. Initial, sunt usor in relief si de culoare rosie sau violacee. Ulterior, ele capata un aspect atrofic.
Putem preveni vergeturile?

   Vergeturile nu prea pot fi prevenite. Unele persoane sunt predispuse la vergeturi. Daca produsele cosmetice asa-zise preventive nu si-au dovedit niciodata eficacitatea, poti, totusi, sa le previi aparitia hranind constant pielea cu ajutorul masajelor si aplicarii cremelor. Hidratata si relaxata, pielea se inmoaie si se relaxeaza. Cu cat este mai putin intinsa, cu atat risca mai putin “sa se fisureze”.
 
Atenuarea vergeturilor

   Odata instalate, aceste urme pot fi estompate. Tratamentele anti-vergeturi cu vitamina A, folosite pentru tratarea acneei, sunt eficiente. Consulta dermatologul. Microdermabraziunea cu cristale de aluminiu este o tehnica ce le atenueaza vizibil si le poate face sa dispara complet, in unele cazuri. Tatuajul practicat de catre dermatolog le coloreaza pe o perioada lunga. Autobronzantele inofensive ascund, si ele, vergeturile.

http://www.mayra.ro/frumusete-si-sanatate/estetica/vergeturile-prevenire-si-atenuare/ 

Remedii pentru vergeturi
 
   Nu putini sunt oamenii care se confrunta cu "firicelele" de culoare roz-violacee sau alb-sidefii in cazul celor aparute de mai mult timp.
    Vergeturile sunt leziuni ce apar pe suprafata pielii, datorita deteriorarii sau ruperii fibrelor elastice. De cele mai multe ori acestea sunt destul de adanci, atingand in profunzime toate straturile pielii si de aceea ele nu se pot vindeca complet, ci pot fi doar ameliorate.
    Vergeturile afecteaza atat femeile, cat si barbatii. Vergeturile pot aparea ca urmare a unei alimentatii nesanatoase, datorita fluctuatiilor de crestere/scadere in greutate brusc, dar si ca urmare a mostenirii genetice.        Oricare ar fi cauza aparitiei lor, important este sa incercam sa amelioram zonele afectate. Daca vergeturile sunt abea aparute exista mari sanse sa dispara definitiv daca sunt tratate corespunzator. Rabdarea este esentiala in asemenea cazuri pentru ca schimbarile nu se vor vedea peste noapte.

    Este esential sa tii cont de cateva reguli de baza care te vor ajuta la procesul de refacere al pielii:
- alimentatia sanatoasa, trebuie sa fie bogata in fibre si vitamine. Consuma cat mai multe legume, fructe, cereale, nuci etc....
- maseaza zonele afecatate pentru a stimula circulatia sangelui
- hidrateaza pielea cat mai des in special pe perioada iernii deoarece frigul si temperaturile scazute o afecteaza in mod deosebit. Ingrijirea pielii iarna este este necesara pentru a preintampina uscarea si deshidratarea.
- aplica remediile recomandate mai jos
1.Consuma cat mai multa apa. Hidratarea pielii vine din interior, iar apa are proprietatea de a elimina toxinele din corp si totodata confera elasticitate pielii.
2.Combina cafea, cacao si ulei de migdale pentru indepartarea celulelor moarte prin exfoliere. Aceste ingrediente au proprietatea de a activa circulatia sangelui si de a ajuta pielea la refacerea ei, lasand-o catifelata. Masati zonele cu probleme timp de 5 minute si veti putea vedea rezultatele in scurt timp.
3.Amesteca ulei de ricin cu ulei de migdale si cu capsule de vitamina A si E pentru a obtine un hidratant cat mai bun. Daca nu aveti la indemana ulei de migdale, puteti folosi la fel de bn si uleiul de masline.
4.Pentru vergeturile de pe sani se recomanda realizarea unu exfoliant din zahar brut amestecat cu ulei de masline extravirgin. Stimuleaza refacerea colagenului si confera un aspect neted si catifelat pielii.
5.Sucul de ceapa stors cu ajutorul unui tifon este amestecat cu o cantitate egala de otet de mere, dupa care se aplica pe zonele afectate cu ajutorul unei bucati de bumbac. Rezultatele vor aparea in cateva saptamani."

http://frumusete.blogspot.com/2010/12/remedii-pentru-vergeturi.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu