luni, 3 decembrie 2012

"Banana: un aliat excelent al frumusetii"

   Bananele contin substante nutritive vitale pentru organism, insa bananele nu sunt doar sanatoase si delicioase, aceste fructe sunt renumite pentru aportul lor adus in mentinerea frumusetii precum si in prevenirea imbatranirii. Iata cateva tratamente si modul lor de utilizare care cuprind beneficiile bananelor atat in ingrijirea parului cat si a pielii. 

Masca cu banana si ulei de masline
Stiati ca bananele previn caderea parului si il regenereaza? Daca parul tau este uscat si degradat, alege masca cu banana si ulei de masline. 
Piseaza o banana si adauga doua linguri de ulei de masline, amesteca bine si apoi aplica pe par, maseaza si lasa sa actioneze timp de 15 minute. 

Masca cu banane pentru par gras
Daca ai parul gras, se recomanda o masca preparata dintr-o banana coapta si doua linguri de suc de lamaie. Banana se curata si se piseaza pana ce se formeaza o pasta, coaja se da prin masina de tocat si se amesteca cu pasta obtinuta. Apoi se adauga sucul de lamaie si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Amestecul obtinut se aplica pe parul umed si se acopera cu o folie de plastic sau prosop si se lasa sa actioneze timp de 40 de minute.

Balsam pentru par cu miere si banane
Pentru un par moale si stralucitor folositi un balsam cu miere si banane. Aveti nevoie de doua banane coapte pe care le pisati pana cand se formeaza o pasta. Se adauga mierea si se amesteca cu mixerul pentru omogenizare. Pasta obtinuta se pune intr-o sticla cu jet de apa si se foloseste in cantitati mici, de fiecare data inainte de spalare.

Masca pentru tenul mixt cu banana si avocado
Pentru realizarea acestei masti ai nevoie de o jumatate de banana, jumatate de avocado, doua linguri de iaurt gras si o lingurita de ulei de masline. Toate ingredientele se amesteca si se aplica pe fata curata lasand sa actioneze timp de 15 minute. Apoi spala fata cu apa calduta.

Banana vs. Acnee
Daca pielea dumneavoastra este predispusa la acnee, aveti nevoie de o banana coapta pe care o aplicati direct pe ten. Dupa aproximativ 20 de minute se clateste cu apa calduta.

Masca pentru maini 
Pentru maini catifelate aveti nevoie de o masca-piure obtinuta dintr-o banana amestecate cu ulei de masline sau de soia. Amestecul obtinut se lasa sa actioneze 15-20 de minute apoi se clateste cu apa calduta.

Truc pentru un decolteu de invidiat
Prepara o masca dintr-o banana, iaurt si ou. Aplica amestecul obtinut pe zona decolteului si las-o sa actioneze timp de 30 de minute. Se curata sub dus, alternand jeturile de apa calda si rece. Se recomanda sa o folositi o data pe saptamana pentru un rezultat optim.

Masca exfolianta 
Mastile exfoliante ajuta la indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii. Pentru a prepara o astfel de masca, aveti nevoie de o banana care se piseaza pana ce se obtine o pasta. Se adauga un sfert de cana de zahar brun si se amesteca bine. Masca obtinuta se aplica pe fata masand usor. Lasati sa actioneze timp de 5 minute, apoi clatiti cu apa calduta din abundenta.

http://www.stilfeminin.ro/moda-si-frumusete/Banana-un-aliat-excelent-al-frumusetii.html?utm_campaign=NLStilfeminin&utm_medium=newsletter&utm_source=NL21.11.2012&utm_content=moda1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu