vineri, 21 decembrie 2012

"Cum dezveti bebelusul de biberon: 3 sfaturi eficiente"

   "Biberonul este prima dragoste a bebelusului tau si ii confera o siguranta nepretuita in primele luni de viata, insa nu ar trebui sa te bazezi pe acest aspect prea mult timp. Medicii de la Academia Americana de Pediatrie sustin ca bebelusii ar trebui dezvatati de biberon pana la implinirea varstei de un an. Depasirea acestui termen-limita poate duce la dezvoltarea cariei de biberon si chiar la obezitate.
   
   Cei mai multi bebelusi sunt atat de atasati de biberon, incat incercarea parintilor de a-i determina sa renunte la el poate deveni o adevarata problema. Te afli si tu in aceasta situatie? Atunci iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa-ti dezveti bebelusul de biberon mai repede decat credeai.

1. Redu gradual folosirea biberonului

Specialistii iti recomanda sa reduci gradual utilizarea biberonului inca de la 6 luni sau din momentul in care introduci in alimentatia copilului hrana solida. Nu este indicat sa ii oferi bebelusului tau biberonul de fiecare data cand incepe sa planga, deoarece va deveni si mai dependent de acest obiect.
2. Ofera-i o canita cu toarte

Canita cu toarte este inlocuitorul perfect al biberonului. Chiar daca la inceput o va refuza, daca vei fi consecventa, vei reusi sa iti dezveti copilul de biberon. Specialistii spun ca poti incepe sa ii dai sa bea lapte din canita si apa din biberon. Apa nu il va atrage atat de mult pe cel mic si vei observa cum va incepe sa iti ceara singur canita.

3. Concepe jocuri amuzante

   Cand vine ora mesei, specialistii spun ca este indicat sa concepi jocuri amuzante, prin care sa determini bebelusul sa uite de biberon. Daca incerci sa il dezobisnuiesti intr-o singura zi de biberon, nu vei obtine rezultatele dorite, ci vei porni un adevarat iures de lacrimi si tipete.

   Cu cat reusesti sa destinzi mai mult atmosfera si sa-i creezi un cadru confortabil, cu atat bebelusul va fi mai tentat sa lase biberonul in favoarea canitei sau a bolului cu mancare.

   Medicii recomanda sa nu adormi copilul cu biberonul dupa 7-8 luni, deoarece il vei convinge mai greu sa renunte la "jucaria" lui preferata.

   Specialistii spun ca, daca trece o perioada lunga de timp si nu reusesti sa dezveti bebelusul de biberon, este cazul sa apelezi la ajutorul medicului pediatru. Acesta iti poate oferi sfaturi suplimentare, inainte de a fi prea tarziu."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu