miercuri, 30 ianuarie 2013

"5 super-alimente pe care e bine sa le consumi iarna"

   "Iarna, alimentatia este de obicei mai bogata in grasimi si mai saraca in fructe si legume proaspete. Imunitatea scade, iar digestia este de multe ori greoaie. Afla care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi in sezonul rece si care ne ajuta sa ne mentinem echilibrul metabolic.
   Iarna, din cauza temperaturilor scazute, organismul nostru este mai vulnerabil. O alimentatie corecta, sanatoasa, bogata in vitamine si minerale, creste rezistenta organismului la imbolnaviri si ne ajuta sa ne mentinem echilibrul metabolic.

Iata ce alimente trebuie sa consumi in sezonul rece:

1. Muraturi
   Castraveciorii, gogosarii, gogonelele si varza murata sunt o sursa de vitamine naturale. Cand legumele fermenteaza, in procesul de murare, se creeaza acidul lactic. Acest acid ajuta la diminuarea colesterolului, imbunatateste circulatia sangelui si reduce tensiunea arteriala.
   Nutritionistii recomanda muraturile in orice dieta datorita numarului mic de calorii. Mai mult, acestea sunt bogate in fibre si ajuta procesul de digestie.

2. Sfecla rosie

   Sfecla rosie nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau. Are in compozitie multe substante nutritive, benefice pentru sanatate, printre care se numara vitaminele A, B1, B2, B6, C, calciu si fibre alimentare.
   Bogata in potasiu si in acid folic, sfecla rosie este benefica celor care au probleme cardiace. Are rolul de a dilata vasele de sange pentru a permite o mai buna circulatie a sangelui.

3. Morcov

   Morcovul contine betacaroten, dar si fibre si minerale. Este indicat sa consumati morcov in salate, cu ridiche sau cu flecla rosie si telina cu putin otet si piper.



4. Ridiche neagra
  Ridichea neagra stimuleaza apetitul si imbunatateste digestia. Poate fi consumata cruda in salata, dar si simpla, data pe razatoare. Favorizeaza o circulatie corecta a sangelui, ducand la scaderea colesterolului si prevenind aparitia bolilor de inima.



5. Lamaie

   Lamaia reprezinta o sursa bogata de vitamina C, B, roboflavina si minerale precum calciu, fosfor, dar si o sursa excelenta de proteine si carbohidrati.



Consuma limonada cat mai des, de preferat fara zahar, pentru a va detoxifia organismul."

http://suntfericita.manager.ro/5-super-alimente-pe-care-e-bine-sa-le-consumi-iarna-4717.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu