miercuri, 30 ianuarie 2013

"De ce suntem mereu nostalgice dupa perioada cand eram insarcinate?"

"Daca esti insarcinata, probabil ca aceasta intrebare te nedumereste. Este ceva normal, pentru ca te confrunti cu o multime de schimbari ale corpului, cu mult disconfort, si incerci sa intelegi de ce noi, mamele trecute prin cel putin o sarcina, afirmam cu nostalgie mereu: "Ce bine era in sarcina!". Vei ajunge si tu sa spui asta, chiar foarte des. 

Iata de ce:
 
   In sarcina poti sa faci ce vrei. Ai uitat unde ai parcat masina? Nu-i nimic, esti insarcinata. Mergi prea incet? Sigur, doar esti insarcinata. Vrei sa stai 2 zile in pat si sa te uiti la seriale? Sa visezi cu ochii deschisi? Sa mergi in fiecare zi la masaj? Sa tipi fara niciun motiv aparent? Orice comportament care inainte parea anormal, gravida fiind, iti este acceptat fara nici cele mai mici comentarii. Iar tu poti oricand sa dai vina pe sarcina, cand gesturile tale par iesite din comun. Acum a venit copilul, si iti doresti sa stai o ora cu picioarele sus pe canapea, citind o carte buna? Nu prea mai poti face asta, insa poti sa visezi la cat de bine era in sarcina.
   
   In sarcina poti sa dormi si sa mananci cat vrei. Pentru ca o data ce copilul apare, somnul devine mana cereasca, iar puiul de somn de la amiaza este aproape inexistent. Iar mancarea ... ah, mancarea, este atat de delicioasa in sarcina, pentru ca stii ca nu trebuie sa tii nicio dieta, nici sa fii atenta la silueta, pentru ca poti sa mananci o pizza intreaga fara ca nimeni sa te judece. Apare copilul? Atentie la ce mananci pentru ca alaptezi. Nu mai alaptezi? Atentie, ca trebuie sa incepi sa tii diete, ca sa revii la greutatea de dinainte de sarcina. Lasa pizza, cartofii prajiti, ciocolata, sunt istorie de-acum ... Ce bine era in sarcina, nu-i asa?
   
   In sarcina ai piele, unghii si par fara cusur. Datorita vitaminelor prenatale, dar si datorita faptului ca sarcina da un restart organismului, oferindu-i ocazia sa "o ia de la inceput", pielea, unghiile si parul tau nu vor arata niciodata atat de bine ca in sarcina. Chiar daca te vei confrunta cu petele specifice sarcinii de pe piele, iti vei aminti cu drag cat era de luminoasa si de elastica. In plus, in sarcina, pentru ca ai mult timp la dispozitie, pe langa sanatatea lor, te vei bucura si de oportunitatea de a le ingriji foarte des. A venit copilul? Unghiile mari dispar, sa nu zgarii copilul. Manichiurista ta a si uitat cum arati, iar parul ti-l coafezi cand vine bunica in vizita. Nu-i asa ca ti-ai dori sa fii iar insarcinata?

   In sarcina esti alintata. Si trebuie sa recunoastem, carei femei nu ii place sa fie alintata? Iar cand porti in burtica o minune, fiecare persoana din jurul tau isi doreste, aproape instinctiv, sa te protejeze si sa iti faca toate poftele. Ai nascut? Nu te mai vaita si alapteaza copilul. Fa curat. Fa mancare. Vrei masaj la picioare? Putin mai incolo. Vrei o inghetata? Nu se poate, ca vede copilul si pofteste. Vrei la film? Imposibil, cu cine il lasam pe cel mic? Ti-ai cam dori sa intorci timpul inapoi, cand erai insarcinata, nu-i asa?

   Da, sarcina vine cu foarte multe schimbari, psihice si fizice, insa are frumusetea ei, pe care o vei putea intelege cu adevarat abia dupa ce copilul apare pe lume. Micuta minune care s-a cuibarit atata vreme in burtica ta iti va oferi cele mai fericite momente din viata, insa iti va "fura" mari parti din ceea ce erai tu inainte. Te vei schimba, vei fi mai responsabila, vei descoperi ce inseamna iubirea de parinte, sacrificiul, dedicatia, insa vei avea momente cand perioadele linistite, calme, lipsite de griji din sarcina iti vor lipsi. Nu trebuie sa te simti vinovata pentru asta, draga mamica. Fiecare dintre noi are cate un astfel de moment de nostalgie. Iar daca el se repeta foarte des, poate ar fi timpul sa planuiesti urmatoarea sarcina, nu crezi?"

http://www.qbebe.ro/sarcina/despre_sarcina/de_ce_suntem_mereu_nostalgice_dupa_perioada_cand_eram_insarcinate__q__?utm_source=newsletter_qbebe&utm_medium=email&utm_campaign=from_qbebe


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu