luni, 21 ianuarie 2013

"Cubulete de porc pe pat de cartofi natur"

Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare. 

   Cat fierb cartofii ne ocupam de carne. Spalati carnea si taiati-o in bucati potrivite. Condimentati cu sare piper, boia de ardei, cimbru sau cu ce considerati de cuviinta. Taiati ceapa si sunca cubulete si puneti-le in tigaia in care ati incins cateva linguri de ulei. Caliti cateva minute pana devine ceapa aurie, apoi adaugati carnea de porc.

   Lasati sa se rumeneasca cam 5 minute amestecand din cand in cand. Cand a prins culoare si v-au ametit miresmele ce vin din tigaie adaugati vinul si 100 ml apa. Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora tot lichidul si carnea este bine facuta. 

   Pe o farfurie de servit asezati cartofii fierti si scursi si deasupra cubuletele de carne.

Serviti cu mare pofta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu