marți, 3 decembrie 2013

Surse vegetale de zinc pentru intarirea sistemului imunitar

   Zincul este un mineral cu rol important in stimularea sistemului nervos si muscular. Printre simptomele deficitului de zinc se numara acneea, alopecia (caderea parului), anemia, diareea, anorexia.
  Deficitul de vitamine, minerale si fibre alimentare, cauzat de o alimentatie dezechilibrata, slabeste oganismul, expunandu-te mai usor la bolile de sezon.

Zincul este un mineral esential pentru mentinerea unui sistem imunitar puternic, reducand simptomele de raceala si gripa. De asemenea, este necesar si pentru digestie.

Zincul ajuta la vindecarea ranilor precum si a arsurilor si sprijina functionarea sanatoasa a prostatei, in cazul barbatilor. Este necesar pentru sanatatea sangelui, oaselor, creierului, inimii, ficatului si muschilor. Pe scurt, zincul este esential pentru sanatatea ta.

Doza zilnica recomandata de zinc pentru femei este de 5-10 mg; barbatii au nevoie de 15 mg, iar femeile insarcinate sau cele care alapteaza - 19 mg/zi.

Printre simptomele carentei de zinc se numara: acneea, un apetit scazut, unghii fragile, diaree, dificultati in conceperea unui copil, raceala, gripa, cresterea lenta a parului sau unghiilor, pierderea simtului mirosului sau gustului, afectiuni ale prostatei sau impotenta la barbati, tulburari ale somnului, rani sau leziuni care se vindeca foarte lent.

Ti-am pregatit mai jos o lista cu alimente bogate in zinc, pe care ar trebui sa le ai in vedere mai ales daca esti anemica:

1. Legume (fasole, naut, linte)

2. Sfecla rosie

3. Nuci

4. Morcovi

5. Legume de culoare verde inchis

6. Unt de arahide

7. Seminte de dovleac

8. Ceapa

9. Mazare

10. Seminte de floarea soarelui

11. Cereale integrale

Este bine sa consumi si alimente fermentate precum muraturi (gogonele, castraveciori, gogosari, conopida, varza murata) si produse lactate.

Sursa: care2.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu