vineri, 22 februarie 2013

"Alimente care previn arsurile la stomac"

"Nimanui nu ii place sa incheie o masa copioasa cu dureri in capul pieptului si senzatia de arsuri stomacale. Daca te confrunti cu aceasta problema, iata ce alimente ar trebui sa consumi pentru a evita starile neplacute.
    Arsurile se produc atunci cand acidul din stomac se ridica spre esofag si ajunge sa provoace dureri intense. Arsurile la stomac frecvente pot fi semne ale bolii de reflux gastroesofagian sau pot anunta chiar o tulburare digestiva. Iata ce ar trebui sa mananci pentru a te feri de arsuri:

Alimente sarace in grasimi

   Persoanele cu arsuri la stomac ar trebui sa se incerce sa evite pe cat posibil grasimile. Iti recomandam un regim alimentar bazat pe fructe, legume, cereale integrale, proteine ​​slabe si lactate degresate. Consumul excesiv de grasimi si calorii poate duce la crestere in greutate si obezitate, factori de risc pentru arsurile la stomac. Evita prajelile si carnea grasa, care nu te vor ajuta sa te simti mai bine.

Mancaruri bogate in fibre

   Specialistii in nutritie spun ca o dieta bogata in fibre reduce riscul de arsuri la stomac si tulburari digestive. Alimentele bogate in fibre includ fructe, legume, cereale integrale si fasole. In afara de beneficiile asupra sistemului digestiv, fibrele iti protejeaza inima si te ajuta sa te saturi mai repede, evitand astfel cresterea in greutate.

Alimente non-acide

   Alimentele acide, cum ar fi citricele si produsele pe baza de tomate, pot creste riscul arsurilor la stomac, fiind mai greu de digerat. Alege sa consumi produse nutritive si lipsite de aciditate, precum legumele, cerealele integrale, nucile, semintele, fasolea si lactatele sarace in grasimi.

Bauturi naturale si non-agresive fata de stomac

   Evita cafeaua, sucurile facute din citrice si din tomate, alcoolul si bauturile carbogazoase. Bea cu incredere sucuri fara acid, ceaiuri si apa plata."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu