joi, 6 februarie 2014

10 alimente pe care nu ar trebui sa le pastrezi in frigider

   Ai fost la cumparaturi, ai umplut sacosele cu o multime de produse si acum te-ai apucat sa le asezi, rand pe rand, in frigider? Ei bine, trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a face asta. Nu toate alimentele au nevoie de refrigerare, ba chiar unele dintre ele se pastreaza mult mai bine la temperatura camerei. Iata care sunt produsele pe care nu ar trebui sa le pastrezi in frigider.
     
1. Rosiile. Racoarea din frigider face ca rosiile sa devina moi si apoase, ceea ce nu este deloc un lucru bun. Pentru ca rosiile sa ramana in stare buna, trebuie doar sa le pastram la temperatura camerei, intr-un loc intunecos, ferit de surse de caldura sau lumina.
 
 2. Ceapa. Poate fi pastrata cu succes in orice loc din bucatarie, beci sau camara, atat timp cat este tinuta la departare de cartofi. Acestia emana gaze care pot grabi alterarea cepei.
 
3. Merele. Aceste fructe delicioase si sanatoase rezista fara probleme aproximativ o saptamana daca sunt tinute la temperatura camerei. Ele trebuiesc asezate departe de alte fructe sau legume deoarece, din cauza gazului pe care il emana, pot grabi alterarea celorlalte produse. Totusi, daca doriti sa le pastrati mai mult de o saptamana, le puteti aseza si in frigider.
 
4. Cartofii. Refrigerarea nu le afecteaza doar gustul, dar si textura. Cartofii trebuiesc pastrati in pungi de hartie, la temperatura camerei, intr-un loc ferit de lumina. Ei pot rezista astfel si pana la trei saptamani.
 
5. Sosul de ardei iute. Iti place sa mananci condimentat si cumperi mereu sosuri iuti? Ei bine, ele nu au ce cauta in frigider. Se pastreaza foarte bine pe orice raft din bucatarie sau camara si rezista cu succes pana la trei ani de zile.
 
6. Mierea. Nu este neaparat sa o scoti din frigider, insa mierea poate fi pastrata foarte bine la temperatura camerei, fara sa se strice. In plus, daca nu o refrigerezi, ea va ramane lichida si va fi mai usor de utilizat atunci cand ai nevoie de ea.
 
7. Busuiocul. Busuiocul este delicios in salate, mai ales alaturi de rosii si se pare ca prefera acelasi tratament ca ele. Pentru a ramane proaspat cat mai mult timp, acesta nu trebuie pastrat in frigider. Daca ati cumparat busuioc proaspat, este indicat sa-l puneti intr-un pahar de apa si sa-l feriti de lumina soarelui.
 
8. Avocado. Acest aliment minunat si bogat in nutrienti nu incepe sa se coaca decat dupa ce este cules din copac. In general, fructele de avocado care ajung in magazinele din Romania nu sunt foarte bine coapte si, de aceea, este recomandat sa-l pastram pe masa din bucatarie, la temperatura camerei, pentru a-i grabi procesul de coacere.
 
9. Dovleacul rosu. "Placintarul", asa cum este numit in popor, nu are nevoie de refrigerare. Este de ajuns sa-l pastram pe gresie, departe de sursele de caldura din bucatarie (cuptor, aragaz, calorifer etc.), iar el va ramane la fel de proaspat si bun pentru mult timp.
 
10. Usturoiul. Acesta poate rezista si pana la doua luni daca este pastrat la temperatura camerei, in bucatarie ori camara. Nu uitati ca el nu trebuie lasat in pungi inchise. Este de preferat sa-l asezati fie intr-un cos, fie direct pe raft.

http://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/sfaturi-practice/10-alimente-pe-care-nu-ar-trebui-sa-le-pastrezi-in-frigider.html?utm_source=Gustos&utm_medium=email&utm_campaign=16+Jan+2014+Weekly+Newsletter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu