joi, 6 februarie 2014

Ce sa inlocuim in regimul alimentar pentru o viata mai sanatoasa

 
 
   Schimbarile radicale nu dau intotdeauna rezultate pe termen lung. De aceea, daca in 2014 ne-am hotarat sa renuntam la mancarurile grase si sa adoptam un regim alimentar sanatos, este indicat mai degraba sa facem cateva modificari usoare decat sa trecem la o dieta drastica care ne poate afecta organismul in mod negativ. Astazi, va prezentam cateva sfaturi utile pe care le puteti urma pentru a face trecerea catre un regim de viata sanatos mai usoara.
   

   Inlocuieste punga de chipsuri cu o portocala. Gustarile dintre mese sunt foarte importante pentru organism. Ele trebuie sa contina nutrienti, dar si sa fie gustoase. Asadar, atunci cand simti nevoia sa iei o gustare, stapaneste-ti impulsul de a da fuga la raftul cu chipsuri sau cu biscuiti si indreapta-te mai degraba catre o varianta sanatoasa cum ar fi merele sau portocalele.

    Covrigi la prima ora? Nu e tocmai cea mai buna varianta. Stim ca multi dintre voi sunt grabiti atunci cand pleaca la munca si prefera sa ia un covrig de pe drum pentru a-si potoli foamea. Ei bine, acesta in mod sigur nu poate tine locul micului dejun. Ce e de facut? Inlocuieste clasicul covrig cu un iaurt si o chifla din faina integrala sau o punguta de muesli, produse pe care le poti cumpara de la magazinele din drumul tau. Organismul iti va multumi.

    Daca te dai in vant dupa clatite sau vafe, le poti consuma in continuare fara sa-ti faci griji. Totusi, si in acest caz trebuie sa inlocuiesti ceva. In loc sa le stropesti din plin cu topping de ciocolata sau cu dulceata, pune pe clatite iaurt degresat ori branza de vaci slaba cu nuci crude (arahide, alune de padure, nuci, migdale).

   Renunta la biscuiti! Si tu obisnuiesti sa rontai tot felul de biscuiti la munca, acasa sau la scoala? Atunci trebuie sa stii ca acestia sunt, de cele mai multe ori, plini de calorii “goale”. In plus, contin grasimi si foarte mult zahar. Daca stii ca simti nevoia sa iei cate o gustare din cand in cand, ia cu tine, intr-o caserola mica, bastonase de morcov, felii de ananas, mere sau chiar chipsuri din cartofi pe care sa-i pregatesti la cuptor, fara ulei.

   Inlocuieste clasicul sandvis pe care ti-l pregatesti la pachet cu o lipie. Umple lipia cu multa salata, putin ulei de masline si ceva legume de sezon. In anotimpul rece, poti opta pentru morcov, telina sau ridiche. Stropeste totul cu putina zeama de lamaie si asezoneaza cu sare si piper. Pentru un plus de gust, poti adauga si putin iaurt degresat.

http://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/sa-mancam-sanatos/ce-sa-inlocuim-in-regimul-alimentar-pentru-o-viata-mai-sanatoasa.html?utm_source=Gustos&utm_medium=email&utm_campaign=16+Jan+2014+Weekly+Newsletter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu