joi, 6 februarie 2014

6 alimente care amelioreaza durerile de stomac




   Este posibil ca dupa mesele copioase cu care ne-am delectat pe tot parcursul sarbatorilor, sa apara si niste dureri de stomac care sa ne supere putin. Ce e de facut? Cum scapam de ele? Pentru a ameliora crampele, dar si alte senzatii neplacute de acest gen, este recomandat sa consumam macar unul dintre urmatoarele sase alimente.

1. Bananele. Aceste fructe delicioase se digera usor, fara sa supere stomacul. In plus, ele contin pectina, o fibra solubila care sustine dezvoltarea bacteriilor bune din intestin si imbunatateste digestia. In plus, ele sunt foarte bogate in potasiu, astfel ca ajuta si la imbunatatirea sanatatii inimii.

2. Papaya. Acest fruct tropical, mai putin cunoscut pe la noi, imbunatateste digestia si ne poate scapa de constipatie in cazul in care ne confruntam cu aceasta problema. Papaya se gaseste mai greu in piete si in magazine, insa pentru a ne ameliora durerile de stomac, putem apela cu incredere la enzimele de papaya pe care le gasim in plafare.

3. Iaurtul. Majoritatea produselor lactate fac mai mult rau decat bine atunci cand avem dureri de stomac. Cu toate acestea, iaurtul simplu (fara fructe, cereale sau alte ingrediente) ne poate ameliora problema atunci cand il consumam fara a-l combina cu alte alimente.

4. Compot de mere. La fel ca bananele, merele sunt bogata in pectina. Totusi, merele crude, cu coaja , nu sunt la fel de usor de digerat precum bananele. De aceea, atunci cand avem probleme cu stomacul, este recomandat sa incercam mai degraba un compot de mere.

5. Ceaiul de musetel. Atunci cand ne confruntam cu crampe abdominale sau cu arsuri la stomac, este indicat sa bem cel putin trei cani de ceai de musetel pe zi. Acesta regleaza tractul intestinal si calmeaza durerile numaidecat. In plus, ceaiul de musetel are si proprietati antibacteriene, astfel ca este tocmai bun pentru a ajuta corpul sa lupte cu racelile.

6. Orezul alb. Desi in general nu sunt recomandate pentru consumul zilnic, alimentele precum painea alba, orezul alb sau cartofii sunt ideale pentru a scapa de durerile de stomac. Asadar, daca si tu ai probleme de aceasta natura, consuma orez alb fiert, simplu, fara prea multa sare. Acesta va actiona ca un pansament si va ameliora durerea.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu