joi, 6 februarie 2014

5 beneficii ale cartofilor pentru sanatate




   Suntem obisnuiti sa auzim numai lucruri rele despre cartofi, nu-i asa? Contin multi carbohidrati, ingrasa, nu sunt deloc benefici pentru organism. Adevarul este ca lucrurile nu stau chiar asa.

    Desi cartofii prajiti pot afecta in mod negativ atat silueta, cat si organismul, nu inseamna ca aceste alimente nu ne pot imbunatati sanatatea. Iata de ce nutrienti importanti putem beneficia daca pregatim cartofii asa cum trebuie.


1. Cartofii sunt foarte bogati in antioxidanti, substante care lupta impotriva radicalilor liberi si previn imbatranirea prematura. Putem beneficia din plin de aceste substante, daca ne obisnuim sa gatim cartofii la cuptor, cu tot cu coaja.

2. Sunt benefici pentru piele. Cartofii contin din plin vitamina B, vitamina C, potasiu, magneziu si zinc. Astfel, daca ii consumam din cand in cand, vom avea o piele mai tanara si mai stralucitoare. Cartoful este foarte bun si pentru a prepara masti pentru ten. Zdrobiti un cartof crud, amestecati-l cu miere si aplicati-l direct pe ten pentru a-l hrani si curata de impuritati. De asemenea, puteti folosi felii de cartof crud pentru a vindeca ranile provocate de arsuri.

3. Stim despre banane ca sunt bogate in potasiu, nu-i asa? In timp ce o banana contine 9 % din doza zilnica necesara de potasiu, un cartof intreg, pregatit la cuptor cu tot cu coaja contine mai mult decat dublu, adica 20 %. Doza de potasiu pe care ne-o ofera cartofii este esentiala pentru reglarea tensiunii arteriale.

4. Cartofii dulci, rudele mai portocalii ale cartofilor obisnuiti, sunt foarte bogati in vitamine si pot preveni aparitia cancerului. Ii puteti pregati la cuptor, la gratar sau chiar la abur pentru a beneficia din plin de substantele bune.

5. Cartofii mentin oasele puternice. Fiind bogati in calciu si magneziu, cartofii pot mentine oasele sanatoase, pot preveni reumatismul si ameliora simptomele in cazul in care afectiunea s-a instalat deja. In plus, acesti nutrienti au puterea de a reduce inflamatiile.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu