joi, 6 februarie 2014

Cata apa ar trebui sa bem de fapt?




   Cu totii ati auzit cel putin o data ca ar trebui sa bem cel putin doi litri de apa pe zi sau sa respectam regula celor opt pahare.

    Ambele variante sunt, de fapt, doar recomandari pentru un stil de viata sanatos. Insa, cata apa ar trebui sa consumam pentru ca organismul nostru sa functioneze asa cum trebuie? Iata raspunsul.
 
   Greutatea fiecarei persoane determina cantitatea de apa pe care ar trebui sa o consume zilnic. Asadar, pentru a afla cata apa ar fi indicat sa beti pe zi, trebuie doar sa inmultiti numarul dumneavoastra de kilograme cu 30-40 de mililitri. De exemplu, daca aveti 60 de kilograme, este recomandat sa consumati intre 1800 si 2400 de ml de apa zilnic.

    Desigur, exista si cazuri speciale in care organismul are nevoie de mai multa apa decat de obicei. Atunci cand sunteti deshidratati, atunci cand faceti mult efort fizic, este indicat sa va hidratati suplimentar pentru a asigura corpului doza necesara de apa. Astfel, pentru fiecare 30 de minute de exercitii fizice, trebuie sa consumati 350 ml de apa.

    Apa ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si are grija de silueta noastra. Acest lichid vital accelereaza metabolismul, regleaza apetitul, transporta nutrientii catre toate organele corpului si reduce stresul, astfel incat greutatea corpului ramane in proportii normale. Consumul regulat de apa poate preveni boli grave precum cancerul si poate reduce durerile de articulatii si de spate. De asemenea, apa combate durerile de cap, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, hidrateaza pielea, ofera stralucire parului si previne imbatranirea prematura.

    Avem destule motive sa nu mai uitam sa bem apa, nu-i asa? :)
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu