joi, 6 februarie 2014

5 alimente care imbunatatesc vederea




   Nu e niciodata prea tarziu sa adoptam un regim alimentar sanatos pentru a avea grija de fiecare parte a organismului nostru. Cu totii stim ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, asa ca de ce nu am face la fel si cand vine vorba de sanatatea ochilor nostri. In acest sens, va prezentam astazi cinci alimente pe care ar trebui sa le consumati in mod regulat pentru a va imbunatati vederea.


Plante verzi. De la spanac, salata si pana la stevie sau urzici, fiecare dintre aceste alimente contine cantitati importante de luteina si zeaxantina, antioxidanti puternici care protejeaza retina si previn aparitia afectiunilor precum cataracta.

Migdale. Sunt bogate in vitamina E, nutrient care protejeaza retina si previne degenerescenta maculara. Aproximativ 10-15 migdale contin jumatate din doza necesara zilnica de vitamina E. In plus, sunt si foarte gustoase!

Portocalele. La fel ca lamaile, grapefruitul, rosiile sau ardeii, portocalele contin doze importante de vitamina C. Aceasta substanta ajuta venele si arterele sa transporte sangele mai bine catre celelalte organe. Ca atare, si vederea este imbunatita atunci cand consumam mai multa vitamina C.

Broccoli. Nu numai ca ajuta la intarirea sistemului imunitar, dar aceasta leguma cotine antioxidanti puternici care previn imbatranirea prematura, protejeaza celulele si, implicit, imbunatatesc vederea. Asadar, o data de doua ori pe saptamana, consumati broccoli la pranz sau cina.

Morcovii. Dupa cum bine stiti, morcovii sunt bogati in beta-caroten, o substanta pe care organismul o transforma in vitamina A si care este foarte benefica pentru sanatatea ochilor. Asadar, nu va fie teama sa folositi cat mai mult morcov atunci cand preparati mancare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu