luni, 27 decembrie 2010

"Cearta-te productiv"

   "Indiferent de cat de fericit pare un cuplu, vor exista mai devreme sau mai tarziu, unele divergente intre parteneri. Mitul ca intr-un cuplu fericit certurile nu-si au rostul a fost demontat de mult.

   Un cuplu in care partenerii nu s-au certat niciodata este un cuplu in care nu exista comunicare. Certurile pot fi chiar sanatoase si terapeutice pentru o relatie, daca urmezi anumite reguli ale bunului simt:

   Ramai concentrata pe subiect! Nu aduce in discutie lucruri din trecut pentru a le folosi ca arsenal in cearta prezenta. Acest lucru poate deveni foarte toxic si poate face mult rau unei relatii.

   Fara jigniri sau porecle stupide pentru ca impactul acestora poate avea efecte la mult timp dupa ce a luat sfarsit cearta. In cazul in care te-a luat gura pe dinainte, atunci cere-i scuze imediat si abtine-te sa mai faci aceeasi greseala pe viitor!

   Ia o pauza daca cearta ia o intorsatura neplacuta sau lucrurile se incing prea tare. Paraseste camera, fa o plimbare, sau incearca sa adormi! Este mult mai bine sa te duci la culcare fara un sarut de noapte buna decat sa iti pierzi controlul si sa faci ceva ce nu vei mai putea repara. O pauza iti poate oferi o noua perspectiva a situatiei.

   Fii sincera! Nu te certa cu el pe motiv ca iar a lasat capacul de la toaleta ridicat, cand de fapt esti suparata ca a imprumutat bani de la prietenii. E adevarat ca uneori este mult mai usor sa te certi pentru un motiv mai putin important decat sa iti iei inima in dinti si sa vorbesti despre adevarata problema. Partenerul tau are dreptul sa stie ce anume te supara iar tu ai dreptul sa te exprimi liber.

   Fii flexibila si nu defensiva! Instinctul uman ii face pe oameni sa intre automat in defensiva in momentul in care li se aduc acuze in primele cinci minute ale certei. Astfel se creeaza falsa idee ca trebuie sa castige cearta, in loc rezolve conflictul.

   Nu va certati in fata unei audiente! Cuplurile ar trebui sa evite astfel de iesiri in public. Nu este numai jenant pentru cei care va privesc, dar in momentul in care exista un public, in mod cert fiecare dintre parteneri va incerca sa iasa basma curata, in loc sa incerce sa rezolve problema acceptabil.

   Cea mai buna cale de a rezolva un conflict de acest gen, fara a lasa lucruri neexprimate, este ca in timpul certei sa ii arati partenerului respect si sa mergi direct la subiect."

http://www.petocuri.ro/lifestyle/articol/cearta-te-productiv-1.html?utm_source=newsletter-Cum%20sa%20te%20certi%20in%20cuplu&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter-12-15-2010&utm_term=12

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu