luni, 10 ianuarie 2011

"Cum sa ai succes profesional in 2011"

    "Succesul profesional este adesea rezultatul combinatiei de ambitie, munca si planificare. Daca nu ai probleme cu munca, afla cum poti lucra asupra celorlalti factori care iti vor influenta succesul profesional in 2011. Pentru a-ti indeplini toate obiectivele profesionale in noul an, cel mai important lucru este chiar planificarea. Daca esuezi in planificarea obiectivelor tale pentru 2011, nu vei avea prea mare noroc nici in implinirea lor.

 Afla cum poti sa te organizezi mai bine pentru a obtine succes profesional in 2011:

1. Fa planuri realiste
   Planurile pe care le faci pentru noul an trebuie sa fie realiste. Nu uita ca situatia economica a Romaniei nu va permite dezvoltarea unor proiecte de anvergura in anul viitor.   Fie ca e vorba despre obtinerea unui post mai bun, a unui salariu mai mare sau despre dezvoltarea afacerii tale, stabileste-ti obiective care sa nu fie foarte usor, nici imposibil de atins.

   Obiectivele tale trebuie sa fie totusi in afara zonei de comoditate. Stabileste-le in asa fel incat realizarea lor sa te solicite si sa-ti mentina atentia de-a lungul noului an.

2. Stabileste termene limita clare

   Un proiect care nu are un termen limita clar va fi uitat si abandonat in urma unor amanari succesive. Stabileste termene limita clare pentru proiectele tale profesionale din 2011.

   Daca uiti de acest pas, este posibil sa fii prins cu alte activitati si sa rezolvi fiecare urgenta, uitand insa de proiectul principal care suporta amanare.

3. Imparte totul in pasi masurabili

   Micile progrese iti pot influenta starea de spirit si te pot ajuta sa-ti pastrezi entuziasmul pentru obiectivele tale profesionale.

   Stabileste in pasi masurabili fiecare obiectiv si tine o evidenta clara a implinirii lor. Pasii intermediari te vor ajuta sa nu uiti scopul final.

4. Nu te lasa doborat de greselile trecutului
 
   Analizele pot fi un instrument foarte eficient in planificarea si indeplinirea obiectivelor tale profesionale in 2011.

   Foloseste-le insa cu atentie si nu te lasa coplesit de esecurile profesionale din 2010. Lasa deoparte esecurile, dar nu uita lectiile invatate din fiecare greseala, pe care trebuie sa le pui in aplicare pentru a obtine succesul dorit in noul an.

5. Nu amana

   Chiar daca cei mai multi oameni sunt afectati puternic de revenirea la munca dupa Sarbatori, incearca sa nu amani nimic din ce ti-ai propus pentru 2011.

   Daca ti-ai stabilit corect pasii masurabili care sa te ajute in dezvoltarea proiectelor tale, nu ii amana, deoarece fiecare intarziere risca sa iti strice planurile sau sa iti afecteze motivarea."

http://familie-relatii.acasa.ro/dezvoltare-personala/cum-sa-ai-succes-profesional-in-2011-147602.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu